Tekkeköy Belediyesi bayramlaşmaları gelenekselleşerek her bayramda açık alanda Tekkeköy meydanında yapılıyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından başlatılan meydanda bayramlaşma geleneği artık gelenekselleşerek tüm Tekkeköy halkı tarafından benimsendi.

AÇIK HAVADA BAYRAM

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tekkeköy'de açık alanda ilçe meydanında düzenlenen bayramlaşmaların yediden yetmişe tüm halk tarafından benimsendiğini ve artık gelenekselleştiğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Üç yılı aşkın süredir tüm Ramazan ve Kurban Bayramlarımızın bayramlaşmasını Tekkeköy meydanında açık alanda gerçekleştiriyoruz. Ortak noktada bir araya gelmek kucaklaşmak ve bayramlaşmak bayramın maneviyatını hep birlikte yaşmak adına yapmış olduğumuz bu hareket herkesten büyük takdir topladı. Kapalı alanlarda, binalarda, makamlarda veya resmi kurumda bayramlaşma yapmaktansa geniş ferah ve halkla iç içe meydanda bayramlaşma programı yaparak halkımız ile kucaklaşıyoruz. Birçok vatandaşımız makamlarda yapılan protokol havasındaki bayramlaşmalardan uzak duruyor, çekiniyor veya katılamıyor. Açık alanda ilçe meydanımızda tertip ettiğimiz bayramlaşma programımızın amacı halkımız ile aradaki mesafeleri kaldırıp, bayramlaşmayı protokol havasından çıkartıp bütünleşmeyi, birlikteliği sağlamaktı. Bunu da başardık. Halkımızın benimsemesi, takdiri ve yoğun katılım sağlaması bunun en güzel göstergesidir. Bayramlar dargınlıkların barıştığı, küslüklerin son bulduğu, birlik beraberliğin kaynaşmanın en güzel şekilde yaşandığı maneviyat yüklü dini günlerimizdendir. Bizde her bayram bayramın havasına yakışır bayramlaşma yapıyoruz. Rabbim bu birlik beraberlik içerisinde yapmış olduğumuz bayram tablosunu daim eylesin. Tüm ülkemizin ve hemşerilerimiz Mübarek Kurban bayramını tekrar tekrar kutluyor, bayramın tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

TOGAR, ÇOCUKLARI UNUTMADI

Bayramların en büyük neşe kaynağının çocuklar olduğunu vurgulayan Hasan Togar, "Bayramları bayram yapan ve en güzel şekilde yaşayan çocuklarımızdır. Onlar bayramın neşesi, rengidir ve anlamıdır. Bayramlaşma programlarımızda ailelerin yanında çocukları görmek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Örf ve adetlerimizi geleneklerimizi yaşatacak gelecek nesillere aktaracak olan evlatlarımıza dini bayramlarımızın anlamını iyi benimsetmeliyiz" diye konuştu.

Tekkeköy meydanında düzenlenen bayramlaşmaya gelen çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Togar ayrıca çocuklara harçlık vermeyi de ihmal etmedi.

Tekkeköy Belediyesi bayramlaşma programına, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Tekkeköy ilçe Başkanı Yusuf Güngör, AK Parti teşkilatı, Tekkeköy Belediye meclis üyeleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.