Türkiye'nin üyelik sürecinin yeniden canlandırılması, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getirilmesi ve sığınmacılar krizinin görüşüleceği AB-Türkiye Zirvesi sona erdi.


Belçika'nın başkenti Bürüksel'de düzenlenen zirvede Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

Zirve sonra Davutoğlu, Tusk ve Junker düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İlk olarak söz alan Tusk, sığınmacı akınıyla ilgili Türkiye'ye 3 milyar Euro verileceğini söyledi. Tusk, 'Bugün bir araya gelmemizin neden sığınmacı krizi. Oyunun kurallarının değiştiğini görmekteyiz. Fikir birliğine vardığımız konulardan birisi, Türkiye'nin katılım sürecinin yeniden canlandırılması' diye konuştu.



HER SENE İKİ ZİRVE
Davutoğlu ise konuşmasında 'Her sene iki zirve yapılmasına karar verdik, katılım sürecini hızlandıracağız, canlandıracağız' dedi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Burada 3 milyar euro Türkiye'ye verilmemektedir. Burada esas olan yükü paylaşmaktır. Savaşın kurbanlarına Türkiye yardımcı olmaya devam edecektir. İstikrarsızlıkları çözmek için omuz omuza duracağız.'