Samsun merkezli Karadeniz Bölgesinin haber kanalı Haberaks TV Genel Koordinatörü Fatih Korkmaz, 10 Nisan Polis Bayramı nedeniyle yayınladığı ve yorumladığı polis konusu yine kamuoyunca dikkatleri çekti.

Türksat uydusundan ve D-Smart 155 kanaldan da yayın yapan bölgesel kanalda polislerimizle ilgili yorum sonunda Fatih Korkmaz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitabıyla noktalandı.

Yorumda Fatih Korkmaz polis niye var, polisin huzuru var mı? sorularının cevabını verdi. Emniyet teşkilatında ciddi mobinglerin olduğunu, tayin, sürgün, soruşturmaların olduğunu, polisin sahipsiz olduğunu belirtti, polislerin en kısa zamanda sendikalaşmaları gerektiğini söyleyen Korkmaz, 93 yıllık cumhuriyetten daha eski 171 yıllık teşkilatın halen sendikası olmadığını anlattı.

Yurt dışında diğer meslektaşlarıyla aynı işin ötesinde daha zor şartlarda çalışan Türk Polisinin Avrupa'daki meslektaşlarına göre 3000 dolar daha az maaşla çalıştığını, günde 12 saat çalışarak ek mesai almadan özveri gösterdiğini, doğuda askerler gibi savaştığı halde jandarmanın 3600 ek göstergesine layık görülmediğini belirtti.

Polis ailelerinin sosyal hayattan kopuk yaşadığını, polis çocuklarının göçebe hayatı gibi bir oradan bir buran tayinlerle gezgin gibi yaşadığını söyleyen Korkmaz, bazı kesimlerce polis maaşlarının yüksek bulunuyor olması gibi fikirleri eleştirerek polislere haksızlık yapıldığını söyledi, polisin uygulamada sıkıntıları olduğunu, silah kullanmada, job kullanmada sürekli eleştirildiğini ve kimsenin polise sahip çıkmadığını eleştirdi.

Basının, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, odaların ve kanaat önderlerinin polise sahip çıkması gerektiğini iddia etti. Gölcükte yıllar önce meydana gelen 'oğlum bak git' olayı ile polisin vazifesini örtüştüren Fatih Korkmaz, polisin her kesimce zorluk çıkarılarak vazife yaptığını, işin sonunda da mahkemeye gidenin yine polis olduğunu vurguladı.

Polis emekliliğini de yorumlayarak erken emekliliğin polise hiçbir katkısı olmadığını, emeklilikle maaşlarının yarıya indiğini, asıl maddi ihtiyaca oldukları dönemde polisin kolay kolay emekli olamadığını hatırlattı.

Son 20 yılda görev yapan İçişleri Bakanlarının polis özlük haklarıyla ilgili açıklamalarını tv de okuyup halen bir gelişme olmadığını söyleyerek siyasileri eleştirdi. Doğuda görev yapan özel harekatçıların Cumhurbaşkanına sevgisini ifade eden duvar yazısını hatırlatan yorumcu Fatih Korkmaz, 'Bu sevgi her devlet adamına nasip olmaz, hiç olmazsa Cumhurbaşkanı bu konuya el atmalıdır' dedi.

Türk polisinin 1071 Malazgirt savaşında olduğu gibi Alparslan'ın ordusu gibi mücadele verdiğini ve bu kutsal görevlerinin kamuoyunca halen idrak edilmediğinden yakınarak, 1000 yıl sonranın planını yapan Alparslan gibi bizimde planlar yapmamız gerektiğini, ordumuza ve polisimize sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

Polislerin sadece 10 Nisan bayramında hatırlanmaması gerektiğini, biraz da özlük haklarının iyileştirilmesi, morallendirilmesi gerektiğini ifade etti.