Yenice ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan 120 haneli Torhasan köyünde kurban bayramı vesilesi ile köy dışında bulunan köylülerin köye gelmesi ile 200 yıllık 'Arap deve' geleneği, köy gençleri tarafından sergilendi. Yatsı namazının ardından köy meydanında toplanan köy halkına eğlenceli dakikalar yaşatan gençler, 200 yıllık oyunları sergilediler. Yüzlerini siyaha boyayan 30 genç, üstlerine kadın elbisesi (ferace) giyip başlarına da yazdan kalma buğday saplarını bağlayarak bellerine taktıkları çan ve zil eşliğinde köy içinde davul çalarak dolaştı. Davul eşliğinde çeşitli oyunlar sergileyen köy gençleri, daha sonra köyden kız almış olan köy damatlarını tek tek yakaladı.
Damatlardan isteklerde bulunan gençler, bu istekleri yerine getiremeyenleri ceza olarak soğuk su dolu havuza attı. Damatların büyük bölümünü evlerden toplayan köy gençleri direnen damatları 6-7 kişilik gruplar halinde tutarak havuza getirdi. Bazı damatlar geleneğin devam etmesi taraftarı olurken, bazı damatlar ise suyun soğukluğundan yakındı. Yaşça daha büyük olan damatlar ise bahşiş vererek suya atılmaktan kurtuldu. Toplanan paralar daha sonra köy hayrı yapılmak üzere biriktirildi.
Köy Muhtarı Mehmet Kaymak, 'Köyümüzün en yaşlısı 88 yaşında. Ben bu kişiye sordum. Bu gelenek onun dedesinin tarafından devam ettirilmiş. Bu eğlencemiz zaten gelenekselleşti. Daha önceki yıllarda daha ağır şakalar vardı. Mesela bağış sistemi yoktu. Tabiri caizse af yoktu. Gençlere yakalanan damat kesinlikle havuza atılırdı. Köyümüzden kız alan damatları kesinlikle af etmezler, ıslatırız. Bu köyden kız almışsa kurban bayramında da ziyarete gelmişse bu havuzdaki suyu mutlaka tadacaktır' dedi.
Köy gençlerinin, davul eşliğinde değişik oyunları sergilediği şenliklerde izleyenler keyifli dakikalar geçirdi.

Bu köye damat olmak havuzdan geçer