Diyanet İşleri Başkanvekili Dr. Ekrem Keleş'in eşliğinde hastaneyi gezen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, hastalarla sohbet etti. Hastane hakkında bilgi alan Bakan Demircan, Diyanet Mekke Hastanesinin İslam ülkeleri hac organizasyonları sağlık hizmetleri arasında birincilik ödülüne layık görülmesinden dolayı başta Diyanet İşleri Başkanvekili Keleş olmak üzere yetkilileri kutladı. Hastane ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Demircan, Diyanet Mekke Hastanesinin kendisini gururlandırdığını kaydederek, 'Diyanet İşleri Başkanlığımızın hac ibadeti boyunca hacılarımıza sağlık hizmeti verdiği bu hastaneyi görünce gerçekten gurur duydum. Türkiye, sağlık hizmetlerini hem ülke içerisinde hem ülke dışında fevkalade yüksek standartlarda yerine getiriyor' dedi.
Sağlık hizmetlerinin başlı başına önemli bir görev olduğuna değinen Bakan Demircan, 'Sağlık hizmetlerini durduramazsınız. Mesaisi yoktur. Sağlık hizmetleri veren doktorlar, hemşireler, sağlık personeli büyük fedakarlık içerisinde görevlerini yapmaktadırlar. Bu fedakarlığı bu kutsal mekanda da gösterdiklerini görünce gurur duyduk. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu hizmetlerinin kabulünü Allah'tan niyaz ediyorum. Gerçekten gönüllü bir hizmettir. Bu hizmetlerin daha da geliştirilmesi için yurt içinde ve yurt dışında bu güzel yerlerde biz üzerimize düşeni her zaman yerine getireceğiz. Ayrıca burada bu çalışmayı yapan arkadaşların kurban bayramlarını ve yapmış oldukları hac ibadetini tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun' diye konuştu.
Hac vesilesiyle Mekke'de olduğunu ve bu kısa programda Mekke Hastanesini ziyaret etmeyi istediğini dile getiren Demircan, tüm İslam aleminin ve ülkemizin Kurban Bayramını tebrik ederek, 'Bir hac vesilesiyle Mekke'deyiz. Hac görevimizi ifa ettik. Allah'a hamdolsun, kısa zaman içinde buradaki hastanemizi ziyaret etme fırsatı bulduk. Tüm İslam aleminin ülkemizin vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Hacı adaylarımızın ibadetlerinin makbul olmasını Allahtan niyaz ediyorum' şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanvekili Keleş ise Sağlık Bakanı Demircan'ın Diyanet Mekke Hastanesini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Sayın Bakanımıza Mekke-i Mükerreme'deki hastanemize 'hoş geldiniz' diyorum. Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte bu ziyaretten memnuniyet duyduk. Her yıl olduğu gibi bu yılda da doktorlarımız hastane çalışanlarımız bir ibadet aşkıyla çalışıyorlar. Özveriyle hizmet ediyorlar. Türk doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarını görünce hacılarımız kendilerini memlekette gibi hissediyorlar. Bu hizmetlerinden dolayı hastane çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımıza da yoğun programları arasında hastanemizi ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan, Diyanet Mekke Hastanesini ziyaret etti