Amasya - Turhal karayolu Yeşilöz köyü mevkisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 kişiden Ahmet ve Fatma Al çiftinin cenazesi memleketleri Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çamlıca köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazına müteakiben köy caminde kılınan cenazeye AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ile köy halkı, Al ailesinin yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından karı-kocanın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

İki bacanak ve eşleri ile bir genç hayatını kaybetti
Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek, 'İki ailemiz İstanbul'dan Turhal ilçemize akrabalarına haber vermeden sürpriz yapmak için yola çıkıyorlar. Dün akşam itibariyle Amasya- Turhal karayolunda elim bir trafik kazası sonrası hayatlarını yitiriyorlar. İkisi kız kardeş. Bu iki kız kardeşin kocaları yani iki bacanak bir tanede bu kız kardeşlerin çocuğu olmak üzere 5 tane cenazemiz var' dedi.
Kazada hayatını kaybeden 3 kişi ise Kayaören Köyünde ikindi namazına müteakiben toprağa verilecek. Kaza, İstanbul'dan bayram tatili için memleketleri Tokat'ın Turhal ilçesine giden Bahattin Gedik (57) yönetimindeki 34 RLZ 97 plakalı otomobilin Amasya-Turhal karayolu Yeşilöz köyü mevkisinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması ile meydana gelmişti. Kazada, otomobil sürücüsü Bahattin Gedik ile Rabia (20) ve Zehra Gedik (56), Ahmet (50) ve Fatma (49) Al olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Bayram tatili yolculuğunda ölen çift toprağa verildi