Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu ödülleri sahiplerini buldu. Haber Gazetesi Spor Servisi Müdürü Muhammet Çavuşoğlu, özel ödüle layık görüldü. Çavuşoğlu'nun ödülünü Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu verdi

İLGİ ÇOK BÜYÜKTÜ


Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu ödülleri sahiplerini buldu. Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen ödül törenine Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, eski Kavak Belediye Başkanı ve Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır, Kavak Muhtarlar Derneği Bakanı Necmi Köksal, Yaşar Doğu Güreş Festivali Ağası Azmi Alasulu, Türkiye Harp Malulleri, Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Dayanışma Derneği Başkanı Necati Yılmaz, Kavak Nüfus Müdürü Vekili H. Osman Takcı, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Kavaklılar Derneği Başkanı Ersin Erge, Haber Gazetesi köşe yazarı Şakir Demirci, Yaşar Doğu'nun güreş öğrencilerinden Aziz Güven, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÖZEL ÖDÜL ÇAVUŞOĞLU'NA


Gecede Haber Gazetesi Spor Sevisi Müdürü Muhammet Çavuşoğlu'na başarı özel ödülü verildi. Çavuşoğlu'na ödülünü Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu verdi. Muhammmet Çavuşoğlu, Haberaks Tv'de ekranlara gelen Sporaksiyon programıyla da geçen yıl ödüle layık görülmüştü. İkincisi düzenlenen anlamlı organizasyonda ikinci ödülünü alan Muhammet Çavuşoğlu, "Yaşar Doğu, tüm dünyada elde ettiği başarılarla gerçek bir kahramandı. Böylesine efsane ve güreş dehası adına düzenlenen gecede özel ödüle laık görülmek gurur ve onur verici. Bu anlamlı ödülü tüm ekip arkadaşlarım adına alıyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GERÇEK BİR KAHRAMAN


KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz yaptığı konuşmada, 'Biz Kavaklılar Yaşar Doğu gibi güreş dehasının vermiş olduğu sorumluluğu farkındayız. Milletimizin örnek aldığı ve gençliğin kahraman olarak gördüğü bu büyük spor adamı için ardından söylenenler ancak deryada bir damla niteliğindedir. Zor zamanlarda ortaya çıkan bu kahraman dünyaya 'Türk gibi kuvvetli' sözünü birkez daha hatırlatmıştır. Onun şampiyonlukları hem ülkemizde hem de dünya spor tarihine zafer olarak geçmiştir' dedi.

ŞAMPİYONLAR BURADA
Şehit çocuğu olan Yaşar Doğu'nun yaşamını ve adına düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi veren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'İlçemizde bundan sonra güreş etkinliklerini Yaşar Doğu'nun doğduğu mahalle olan Emirli Mahallesi'nde yapacağız. Kavak ilçemizdeki güreş eğitim merkezinde kurulduğu günden beri 151 Türkiye birincisi, 74 Türkiye ikincisi, 149 Türkiye üçüncüsü çıkmıştır. Ayrıca 10 tane Avrupa şampiyonu, 7 tane Avrupa ikincisi, 8 tane de Avrupa üçüncüsü çıkmıştır. 3 tane dünya şampiyonu, 2'şer tane de dünya ikincisi ve üçüncüsü çıkmıştır' diye konuştu.

GECEDE ADNAN ÖLMEZ ÖRNEĞİ


Gecede konuşma yapan Sivil Havcılık genel müdür yarımcısı Bahri Kesici, "Başarıya giden yolun sırrına örnek vermek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Borsan'ın Türkiye'nin ikinci en büyük alüminyum kablo fabrikasının açılışında Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, başarısının sırrını açıkladı. Sayın Ölmez, başarısının sırrını doğru zamanda doğru insanlarla kurduğu ortaklıklarda yattığını söyledi. Çok güzel ve herkese örnek olacak bir durum. Başarının sırrı budur" dedi.

FUTSALDA ÖDÜL ADNAN ÖLMEZ ORTAOKULU'NA
Konuşmaların ardından okullar arası turnuvalarda güreşte dereceye giren Kavak Güreş Okulu Takımı ve Kavak Yaşar Doğu Spor Kulübü Tekvando Takımı, futsalda Adnan Ölmez Ortaokulu, futbolda Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi genç kızlar ve erkekler takımı, basketbolda İlkadım Atatürk Ortaokulu, Kampüs Koleji, hentbolda Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi, Osmangazi İmam Hatip ortaokulu, Sema Cengiz Büberci Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Voleybolda 23 Nisan Ortaokulu, Özel Şahinoğlu Koleji spor takımlarına Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu anısına protokol tarafından ödülleri verildi.

Gazeteci-Yazar Ahmet Seven ve İsmail Kılıçaslan'a da özel ödülleri verildi. Ayrıca gecede katılımcılara Ahmet Seven tarafından kaleme alınan Yaşar Doğu'nun hayatını anlatan kitap hediye edildi.

SELÇUK KAYA