Vali Cüneyit Orhan Toprak ve İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Biçer Mahallesi'nde bulunan Özel Harekat Şubesini ziyaret etti. Özel Harekat Şube Müdür Vekili Mihri Gölcük ve özel harekatçılar tarafından karşılanan Vali Toprak, özel harekat polisleri ve aileleri ile tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.
Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Toprak, çok önemli görevler ifa eden Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret ettiklerini söyledi. Vali Toprak, 'Bu kahraman kardeşlerimizi burada ziyaret ettik. Buraya gelirken gördük ki hepsi büyük bir enerji ve moral içersinde, yüksek bir motivasyonla kendilerine verilen görevleri yerine getirmek için sabırsızlanan bir ruh hali gördüm hepsinde de. Hepsinin gözlerinden cesaret, fedakarlık, vatan ve bayrak aşkı rahatlıkla okunabiliyor. Bizde bu kardeşlerimizi gördüğümüzde ilimiz adına, devletimiz adına onlarla gerçekten gurur duyuyoruz. Ne kadar güçlü, kararlı ve cesur kardeşlerimizin olduğunu burada gördük. Gerçekten dosta güven düşmana korku veren bir özel harekatımız var. Kökü eski tarihlere dayanan, eğitimlerini tam anlamıyla almış, her türlü göreve hazır olan kardeşlerimizin Hakkari'de de almış oldukları eğitimin hakkını yerine getiriyorlar' dedi.
'Bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün görevleri hiç düşünmeden büyük bir moralle tamamlayıp döndüler' diyen Vali Toprak, 'Bundan yaklaşık bir ay önce yapılan bir başarılı operasyon esnasında Muhammet Ali Mevlüt Dündar kardeşimiz şehit oldu. İki gün önce yine emniyetimizin, jandarmamızın müştereken yapmış oldukları operasyonda Mevlüt kardeşimizi şehit eden ve sözde bölgede sorumlu olarak gösteren teröristler, güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonu sonucu etkisiz hale getirildiler. Giden kardeşimiz geri gelmemekle beraber onun kanının yerde kalmamış olması bizim için bir moral ve sevinç kaynağıdır. Bu operasyonu düzenleyen özel harekatçılarımızı, jandarmamızı tebrik ediyorum. İnşallah özel hareketimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da kendine verdiği görevleri en hassas ve en dikkatli şekilde, en az zayiatla yerine getireceklerdir. Bundan hiç şüphemiz yok. Bizde onlara moral vermek için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Ben bu vesile ile tüm güvenlik güçlerimizin ve ailelerinin Kurban Bayramı'nı kutluyorum, hepsini Allah'a emanet ediyorum' diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu ise, bir ay önce Oğul köyü yakınlarında özel harekatçı Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ı şehit eden teröristleri etkisiz hale getirdiklerini belirtti. Dilberoğlu, bir ay önce Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu köyündeki operasyonda teröristlerce şehit edilen özel harekatçı Erhan Konuk'un faillerini de belirledikleri ve yakında etkisiz hale getireceklerini söyledi.

Vali Toprak: “Şehitlerin kanı yerde kalmadı”