Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eşi Onur Özlü ile birlikte Beyköy Beldesi ile Kaynaşlı ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı. İlçe ve belde ziyaretinin ardından ise Düzce Üniversitesi yerleşkesi yakınında inşaatı devam eden Bakan Özlü ve beraberindeki heyet Düzce Teknopark inşaatını gezdi.

'İnşaat çok kısa zamanda tamamlanacak'
Teknopark binası inşasının kısa bir sürede bitirileceğini işaret eden Bakan Özlü, 'Teknopark 14 bin metrekare toplam kapalı alanı olacak. Geçen yıl Aralık ayında karar verildi ve Mart ayında inşaatı başladı ve hızla ilerliyor. Kasım ayında da inşaat bitecek ve açılacak. İnşaat süresi rekor bir zamanda tamamlanacak. Bilindiği gibi Düzce'de hep inşaatların geç bitmesinden şikayet edilirdi. Mart'ta başladık Kasım'da bitiyor. Başlangıçta 600 bittiğinde 1000 kişilik istihdam olacak. Önümüzde ki günlerde bu teknoparkta önemli girişimcilerin yer alması için girişimler olacak. Bu teknopark bölgenin en iyi teknoparkı olacak' dedi.

'Aralık ayında Antarktika'ya gideceğiz'
Bakan Özlü, Türkiye'nin Antarktika'da söz sahibi olması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini işaret eden Faruk Özlü, 'Antarktika bilim üssü için şu anda ulusal araştırma programını yazıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde Türkiye'nin birçok üniversitesinden araştırmacılar, Türkiye'nin Antarktika Ulusal Araştırma programını hazırlıyorlar. Antarktika'da söz sahibi olmak için 3 şart var. Bunlardan birisi 3 sefer düzenlemek. Biz bir sefer düzenledik. İki sefer daha düzenleyeceğiz. Biz ikinci seferimizi Kasım ayından sonra Aralık ayı gibi yapacağız. Çünkü Kasım ayından sonra orada yaz oluyor. Ulusal programımızı hazırlayacağız. Antarktika ile ilgili meclisten Antarktika anlaşmasını onayladık. Türkiye 2 ülke arasında söz sahibi olan ülkeler arasında olacak' ifadelerinde bulundu.

Yerli otomobil
Bakan Özlü, yerli otomobil üretimi ile ilgili olarak, 'İnşallah bu ay içerisinde Eylül ayı içerisinde bir açıklamamız olacak. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde toplanıp açıklama yapacağız' şeklinde konuştu. Bakan Faruk Özlü ve beraberindekilerin Teknopark ziyaretinin ardından ilçe ziyaretlerine devam etti.

Bakan Özlü: “Yerli otomobil ile ilgili Eylül ayında açıklama yapacağız”