Belediye Düğün ve Konferans Salonu'nda yapılan 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' temalı programa Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti ilçe Başkanı Yusuf Güngör, İl Müftü Yardımcısı Osman Ayas, Tekkeköy İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçede görev yapan müezzin, imam ve hocalar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, 4-6 yaş grubu öğrencilerin Kur'an okuması ile devam etti. Ardından OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Macit 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet ' temalı konferans verdi.
'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' temalı kutlu doğum programı açılış konuşmasını Yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1445. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşrifi cahiliye dönemi karanlığında boğulan, yok olan insanlığın yeniden aydınlanması, dirilişi ile kardeşliğin pekişmesine vesile olmuştur. Peygamber Efendimiz yaşamı süresince bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatında sergilemiş ve tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamıştır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Bu yıl kutlu doğumun teması 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet'tir. Tevhid, Yüce Rabbimizin varlığını ve birliğini gönülden tasdik etmek ve ona hiçbir şeyi ortak koşmamaktır. Vahdet ise kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmadır. Birlikte yaşama şuuruna sahip olmaktır, ortak değerler etrafında kenetlenmektir, ortak ideallere yönelmektir. Tevhid ve vahdet anlayışıyla tüm İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde, peygamberin hayatını örnek alarak, rehber edinerek, saygı, sevgi ile ahlaki değerler çerçevesinde yaşaması dileklerimle Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
Programın ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 4-6 yaş sıbyan okullarında Kur'an öğrenen ve programda Kur'an-ı Kerim ile dua okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.