Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonu 2016 yılı Nisan ayı 7. Birleşiminin 1. Oturumu, Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti.

Komisyonda 58 gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Meclisin ardından son zamanlarda Samsun gündeminde yer alan Lojistik Köy tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, projede mahkeme kararına aykırı bir çalışma sürdürmediklerini söyleyerek ''Samsun kamuoyundan kurumlara destek olduğunu görmüyorum. Özellikle sanayici sahip çıkmalı'' diye konuştu.

MAHKEMEYİ KARŞIMIZA ALMAYIZ
Mahkemece verilen kararlarda inşaatı yapılmasına engel bir durum söz konusu olmadığını kaydeden Çakır ''Ama tabii oradaki vatandaşlar hukuki anlamda bu işi takip ediyorlar, diyorlar ki 'Mera alanları için mahkeme bunu iptal etti, durdurun' öyle bir karar olmuş olsaydı zaten durdururuz, mahkemeyi karşımıza alarak orada iş yapmamız mümkün değil. Hem avukatlar hem vatandaşlar üst mahkeme iptal ettiği için kendilerini o noktada görüyorlar. Şu an için böyle bir şey söz konusu değil, biz oradaki inşaatımıza devam ediyoruz. Bilirkişi raporu bir mahkeme kararı değil, karar verecek olan mahkeme. Şu anda mahkeme kararına aykırı bir durum yok'' ifadelerini kullandı.

LOJİSTİK KÖYE İHTİYACIMIZ VAR
Samsun'un Lojistik Köye ihtiyacı olduğunu ifade eden Çakır şunları söyledi: ''6-7 yıldır bu projeyle ilgileniyoruz. Oraya yapma, buraya yapma, orada olmaz ne yapacağız? Orası 1. sınıf sit alanı değil, 2. sınıf mera alanı. Oradaki vatandaşlar itiraz ediyor ama Samsun kamuoyundan bu konuda destek bekliyoruz işin açıkcası. Samsun'da yer problemi var, nereye yapılsın sanayi? Çarşamba ilçesinden sonra yapılsın deniliyor, hepsi 1. sınıf tarım arazisi, sulak alanlar içerisinde nasıl yapacaksınız? Samsun'un bütün katmanlarının, bütün sivil toplum örgütlerinin, sanayicilerin bu projeye sahip çıkması lazım. Kimseden bir ses çıktığı yok işin açıkcası. Bütün oklar Büyükşehir Belediyesi'ne veya Valiliğe yöneliyor. 'Şehirde Lojistik Köy olsun' diyenlerin sesinin çıkıp bir kamuoyu oluşturması gerekiyor.''

Zerrin SOMUNCU