Binlerce öğretmen adayının dört gözle beklediği öğretmen atamalarında dikkatler Ağustos ayına çevrildi. Bilindiği gibi genellikle Şubat ve Ağustos aylarında yapılan öğretmen atamalarında, ilk dönem olarak adlandırılan Şubat döneminde 30 bin öğretmen yeni görev yerlerine atanmıştı. 30 binlik öğretmen atamasının ardından, ortalama olarak yıllık 50 bin öğretmen atamasının olduğu Milli Eğitim Bakanlığı'nda, Ağustos ayında en az 20 bin öğretmenin atanması bekleniyor. Sadece öğretmen adayları değil, aileler de Ağustos ayında yapılması beklenen atama için büyük umutlar besliyor. Yapılan tahminlere göre, öğretmen atamalarında 50 binlik kotanın üstüne çıkılması şuan için pek de mümkün görünmüyor. Bu nedenle, Ağustos ayında 20 bin civarında öğretmen atamasının yapılması ve yıllık 50 bin öğretmen atamasının tamamlanması bekleniyor.

Ağustos 2016 Öğretmen Ataması Olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklama ise, Ağustos ayında atama bekleyen öğretmenleri korkuttu. Öğretmen atamalarına yeni bir sistem getirmek istediklerini ifade eden Avcı, atamaları Şubat ayına sabitlemek istediklerini ve sadece Şubat ayında atama yapmak istediklerini dile getirdi. Avcı tarafından yapılan bu açıklama, Ağustos 2016 öğretmen atamalarını bekleyenler için sürpriz ve korkutucu olsa da, yeni sistemin 2017 yılından itibaren devreye sokulacağı düşünülüyor.

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları Kontenjan

Nabi Avcı tarafından yapılan açıklama birçok öğretmeni korkutsa da, otoritelere göre Ağustos 2016 öğretmen atamaları bu sene de yapılacak. Yapılacak olan öğretmen atamalarında kontenjanın en az 20 bin olması bekleniyor. 20 binlik kontenjanın, 30 binlere çıkmasına ise zor gözüyle bakılıyor. Uzun yıllar boyunca ortalama olarak 50 bine sabitlenen öğretmen atamalarında Şubat döneminde 30 bin öğretmen atamasının yapılması, Ağustos döneminde açık kadrolar ile birlikte en az 20 bin öğretmen atanması ihtiyacını doğuruyor.