Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren 4.5G, birçok yönüyle merak ediliyor. Vatandaşlar tarafından önemli ve güzel bir yenilik olarak nitelendirilen mobil hizmetin ücretlendirmesi ise en çok merak edilenler arasında. Birçok telefon operatörü, fiyatlandırma konusunda makul rakamların uygulanacağını ifade etse de, mobil internet hızını 10 kat arttıracak olan 4.5G'nin ekonomik açıdan cep yakacağı düşünülüyor.

4.5G'nin AVANTAJLARI NELERDİR?

3G ile birlikte 28 Mbps mobil erişim hızını yakalayan operatörler, 4G'nin son noktası olarak adlandırılan 4.5G ile birlikte 375 Mbps mobil erişim hızını yakalayacak. Örneklendirmek gerekirse, 8 GB boyutundaki bir filmi mobil olarak indirmek 3G ile 1 saatleri bulurken, 4.5G ile bu süre 6 saniyeye inecek. Bu durum da özellikle film izlemeyi sevenler ve internet üzerinde bolca vakit geçiren kişiler için inanılmaz bir hız anlamına geliyor.

4.5G AYARLARI NASIL YAPILIR?

Tamamen kişisel isteğe bağlı olarak geçişlerin yapılacağı 4.5G için, bağlı bulunduğunuz telefon operatörüne SMS göndermeniz gerekmektedir. Gönderilen SMS sonrasında operatör onay verdiği takdirde, telefonunuzun ayalar kısmından 4.5G'yi işaretleyerek geçişinizi tamamlayabilirsiniz. Birçok insanın merak ettiği ve geçiş yapmak istediği 4.5G teknolojisi için sim kartlarınızın da uyumlu olması en önemli konulardan bir tanesidir. Sim kartınız uyumlu olmadığı takdirde bu teknolojiye geçiş yapamayacak ve kartınızı en yakın merkezde 4.5G'ye uyumlu hale getirmeniz gerekecektir.