İlkadım Belediyesi Eylül 2017 Devre Toplantısında bir araya gelen meclis üyeleri örnek bir karar alarak Arakan'da yaşanan vahşete sessiz kalmadı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok başkanlığında toplanan mecliste gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra getirilen öneri ile Myanmar'da Bangladeş'in güneybatısında bulunan Arakan'da Müslümanlara yönelik yaşanan vahşet için oy birliğiyle kınama kararı alındı.



'İnsan haklarından bahseden Avrupa arakan için neden sessiz'

Kurban Bayramı sonrası ilk mesai günü toplanan mecliste meclise üyeleriyle bayramlaşarak başlayan Başkan Tok, 'Ülkemizde her ne kadar terör olayları yaşansa da birlik ve beraberliğimiz birçok ülkeye örnek olmaktadır' dedi.

Myanmar'da ve dünyanın birçok yerinde özellikle Müslümanlara yönelik yaşanan şiddet olaylarına ilk tepki gösteren ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Tok, 'Kurban Bayramı'nı huzur ve sükûnet içerisinde geçirmekten dolayı sonsuz mutluluk duyuyorum. Ancak ülkemizde olan huzur ortamı maalesef birçok ülkede yaşanamıyor. Müslümanlar için kutsal olan bayram günlerinde bile insanlık dışı katliamlarla Müslüman kardeşlerimize zulüm ediliyor. Her fırsatta insan haklarından bahseden Avrupa ülkeleri maalesef Arakan'da yaşananlara sessiz kalıyor. Medyaya yansıyan dehşet görüntülerini yüreğim kan ağlayarak seyrettim. Her zaman olduğu gibi dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı ilk tepki yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ülkemizden gelmiştir. Bu vahşete sessiz kalmayarak meclis üyelerimizden gelen teklif üzerine bizlerde Arakan'da ve tüm dünyada yaşanan zulümleri kınıyoruz' şeklinde konuştu.