Samsun, Giresun, Rize, Malatya, Konya ve Mersin illerindeki vatandaşlara kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtarak hesap açtırıp aldıkları paradan yüzdelik verdikleri üniversite öğrencileri üzerinden dolandıran şebekenin üyeleri Şanlıurfa'da yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üniversite öğrencilerinin hesaplarında 700 bin liralık hareket tespit etti. Hesaplara Türkiye'nin değişik illerinden yüklü miktarda paralar aktarıldığını belirleyen ekipler, para yatıran hesap sahiplerinin ifadesine başvurdu. Hesap sahiplerinin ifadeleri doğrultusunda dolandırıldıklarını belirleyen ekipler, Şanlıurfa'da operasyonun düğmesine bastı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapılan operasyonda para yatırılan hesapların sahibi olan Fatoş K., Fatma K., Leyla Ö., Ruken N., Emin U., Abdul B. ve Yaşar K. isimli şahısları gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan Ruken N., Emin U., Abdul B. ve Yaşar K. tutuklanırken Fatoş K., Fatma K. ve Leyla Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dolandırıcıların üniversite öğrencilerine hesap açtırdıkları ve dolandırdıkları vatandaşlardan aldıkları paralardan belli bir yüzdeliği öğrencilere verdikleri belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.