İlkadım Belediyesi, İŞKUR ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Bahçıvanlık Mesleki Eğitim Kursu'nun sertifika töreni Derebahçe Serası'nda yapıldı. Sertifika törenine, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu Hasan Kılıçaslan, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İlkadım İlçe Halk Eğitim Müdürü Kemalettin Ak, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, belediye birim müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Bahçıvanlık Mesleki Eğitim Kursu'na katılan 24 kursiyerden 98 gün 784 saatlik eğitime devamlılık sağlayarak eğitimi tamamlayan 12 kursiyer sertifika sahibi oldu.


KILIÇASLAN: "İŞVEREN, VASIFLI ELAMAN ARIYOR"


Firmaların kaliteli meslek elamanı arayışında olduğunu söyleyen Samsun Çalışma ve İş Kurumu Hasan Kılıçaslan, "İşverenler mesleki bilgi ve tecrübesi olan personel arayışında oluyor. İŞKUR olarak insanlarımıza mesleki vasıf kazandırmak için bu tür projeler geliştiriyoruz. Eğitim süresince devamlılık sağlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.


ÇETİNKAYA: "İSTİHDAMDA İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ"


İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, globalleşen dünyada vasıflı elemana daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, "Her iş kolunda mesleki yeterlilik aranmakta. Bu konuda tüm kurumlarımızın istihdama yönelik ortak işbirliğini çok faydalı buluyorum. Başta İlkadım Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.


TOK: "BELEDİYEMİZE İŞ İÇİN YAKLAŞIK 3 BİN İŞ BAŞVURU VAR'


Ülkede işsizlik sorunu olduğuna inanmadığını söyleyen Başkan Erdoğan Tok ise en büyük sorunun iş beğenmemezlik, kolaycılık olduğunu vurguladı. Belediyede en çok iş talepleriyle karşılaştıklarını söyleyen Tok şunları söyledi: "Bir belediye başkanı olarak iş talebi önümüze çok yoğun gelmekte. Göreve geldiğimiz günden itibaren belediyeye gelen 100 kişinin 95'i bizden iş talep ediyor. Gençlerimizi açtığımız mesleki kurslara yönlendiriyoruz. Ne yazık ki, gençlerimiz bu kurslara ilgi göstermiyor. İlgi gösterenler ise kurs süresini tamamlamadan ayrılıyor. Yani gençlerimiz kolay iş arıyor. Kendini mesleki anlamda yetiştirmeden her işi yaparım mantığıyla iş bulmaya çalışıyor. Artık 'her işi yaparım' devri bitti. Gençlerimize üzülüyorum. İş arıyor, iş beğenmiyor. İşsizlik diye bir şey yok, iş beğenmemizlik var. Bundan üç buçuk ay önce bahçıvanlık kursu açtık. Belediyemize iş için yaklaşık 3 bin iş başvuru var. Biz bu kursu açmadan önce yüzlerce kişiyle yüz yüze görüşerek kursa başvurmalarını istedik. 50 kişi ile başlayacak kursumuza kayıt yaptıran 24 kişi oldu. Zaman içerisinde kursa gelmeyenler oldu. Bugün bu kursu başarı ile tamamlayan 12 kişi sertifika almaya hak kazandı. Bu çok acı bir tablo. Bahçıvanlık kursu istihdam kaynaklı bir kurs. Bugün konutlarda, sitelerde, bağ ve bahçe işleri için onlarca bahçıvan aranıyor. Bu kurs ile ilgili piyasada talep olduğu için açıldı. Maalesef gençlerimiz kolaycılığa kaçıyor. Sabredemiyor. Gençlerimize bunu hep beraber daha iyi anlatmamız lazım."
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.