AK Parti Samsun Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi Hasan Basri Kurt, Arakan'da yaşanan vahşetin bir insanlık suçu olduğunu ifade etti.

KARARLI ADIM ATILMALI

Arakan sorununun uzun vadeli çözümü için uluslararası topluma büyük sorumluluk düştüğünü belirten Kurt, "Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur. Türkiye, çözüm için yapıcı ve kararlı tutumunu sürdürecektir" dedi. Arakan'da yaşanan insanlık dramını sona erdirmek için her düzeydeki yoğun çaba ve girişimlerin devam ettiğini belirten Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kapsamda temaslarının sürdüğünü vurguladı.

UTANÇ TABLOSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam Birliği Teşkilatı dönem başkanı olarak İslam ülkeleri devlet başkanlarını tek tek arayarak Arakan konusunda daha güçlü baskı oluşturmalarını istediğini belirten Kurt, "Herkesin sessiz kaldığı bu insanlık dramında, Türkiye insanlığın vicdanına seslenmektedir ve vicdanların sesi olmuştur. TİKA, AFAD, Kızılay hazır durumda. Arakan sorununun uzun vadeli çözümü için uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor. Dünyanın sessizliği bir utanç tablosudur. Türkiye, çözüm için yapıcı ve kararlı tutumunu sürdürecektir. Dünya sırtını dönse de Türkiye, Arakanlı mazlumları yalnız bırakmayacaktır" diye konuştu.