Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, bazı yayın organlarında Cumhuriyete ve Atatürk'e yine saldırılar yapıldığını ileri sürdü.

Özkefeli, "Son 13 yıldır iyice arsızlaşan, semiren, zenginleşen, bu dinci, gerici, cahil, hasta ruhlu, tarih bilmez, güruhu biz Kurtuluş savaşımızda cephe gerisinde milli ordumuzu sırtımızdan hançerleyen cedlerinden yani Anzavur isyanından, Konya isyanından, Düzce isyanından ve daha birçok isyan hareketinden ve ihanetlerinden biliyor ve tanıyoruz. Bu karanlık, bağnaz kafanın zihni arka planında hala Menemen yatar, Şeyh Sait yatar. Bu kafayı taşıyan gövdenin içinde Talibanla, El Kaideyle, İşid ile beraber çarpan bir yürek vardır. Ve doğrudur! Atatürkçülerin, bu gerici, yobaz kafa ile özetle cehaletle savaşı hep sürecektir. Ve bizim zaferimiz, Aydınlığın zaferi; onların kıyameti olacaktır" diye konuştu.


ELİNİZİ DİNDEN DİLİNİZİ ATATÜRK'TEN ÇEKİN

Özkefeli açıklamasında şunları söyledi: "Atatürk, 57 yıllık kısa ömrünün büyük bir bölümünü, gericiliğin ve hainliğin tarihi temsilcilerinin önüne yattığı işgalcilerle, emperyalistlerle mücadele ile geçirmiş, bu zorlu mücadeleden sonrada emperyalistlerin yerli uzantısı ve tetikçisi olan gericilikle savaşını zaferle taçlandırmış bir eşsiz bir liderdir. Çağdışı kafanın mirasçıları bu yenilgiyi hala içlerine sindirebilmiş değillerdir. Onun bu aziz halkı kula kul olmaktan ve din sömürücülerinin pençesinden kurtarmasından, eşit yurttaşlar haline getirmesinden, modern ve çağdaş bir ülke yaratmasından duydukları öfkeyi ve kini paçavra gazetelerinin iftira dolu köşelerinden yazmakta ve maalesef bir kesim yurttaşımızda bunlara inanmaktadır. Ama bizler asla. Allahın yerine hüküm ve karar verebileceğini zanneden zalimlere, zavallılara haykırıyoruz; Hurafelerle kirlettiğiniz dinimizden elinizi, bizlere Tam bağımsız ve özgür bir ülke bırakabilmek için hayatlarını, gençliklerini feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin Kurucu kadrolarının aziz hatıralarından kirli dilinizi çekin. Din maskesi altında yaptığınız ahlaksızlıkları unutturmak ve gizlemek, için yapacağınız hiç bir şeyin size bir faydası olmayacaktır. "