Bir grup vatandaş, su şebekelerinin HATSU'ya devredildiği 2014 yılından beri susuzlukla boğuştuklarını, bayramda da susuz kaldıklarını belirterek, Payas Belediyesi binası önünde toplanıp HATSU ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.
Ellerinde su bidonları ve dövizler bulunan kalabalığa hitap eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, CHP'li belediyeden görevi devraldıktan sonra Amanos Dağlarından ve 40 kilometre mesafeden doğal kaynak suyu getirdiklerini söyledi. Ferhat gibi dağları delerek, kayaları oyarak 41 bin nüfuslu Payas'a 300 bin kişiye yetecek suyu temin ettiklerini ve su sıkıntısına son verdiklerini anlatan Altan, 2014 yılında su şebekelerinin HATSU'ya devredilmesiyle, üç yıldır Payas'la beraber Hatay'ın genelinde su sıkıntısı yaşandığını iddia etti.
Payas'a su taşıyan boru hattındaki arızanın yetkililer tarafından bir aydır güvenlik gerekçesiyle giderilemediğini, bu nedenle bir aydır Payas halkının susuzluk çektiğini söyleyen Altan, Amanos Dağlarına gidip sorunu kendilerinin çözdüğünü söyledi.
AK Parti Payas İlçe Başkanı Veysi Güler'in okuduğu basın bildirisinden sonra kalabalık sessizce dağıldı.

Payas’ta su protestosu