Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ankara'da ATO Congresium'da düzenlenen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yer aldığı AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun önemli mesajlar verdiği sempozyumu değerlendiren Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gösterdiği hedefte ve 2023 vizyonu çerçevesinde örnek bir AK Belediyecilik yaptıklarını söyledi.

'Bizim belediyecilik anlayışımızda odak insan ve şehirdir' diyen Başkan Osman Genç, 'Şehrimizin insanına, kültürüne, tarihine, sosyolojisine, yani şehrimizin kimliğine göre hizmet üretiyoruz. Şehrimizi yeniden imar ve inşa etmenin mücadelesini verdik ve buna uygun belediyeciliğin örneğini verdik. Sayın Başbakanımızın da işaret ettiği gibi Belediyecilik; yerelle evrenseli, tarihle bugünü eşzamanlı olarak kucaklayabilmektir. Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Yeni Türkiye'de Belediye Başkanı memur değildir. Her şeyi merkezden beklemeden, yerel kaynakları harekete geçirerek sorunları çözen bir yaklaşım gösteriyoruz' diye konuştu.