Asarcık Belediyesi tarafından bu yıl 73'üncüsü organize edilen 'Yağlı Güreş ve Rahvan At Yarışları'na Samsun'dan ve çevre illerden binlerce güreş sever katıldı. MHP Grup Baskanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da katıldığı güreşlerde Şaban Yılmaz başpehlivan oldu.
Programda bir konuşma yapan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, festivale olan ilginin her geçen sene daha da arttığını ifade ederek, güreş alanında bulunan tribünlerin artık yetmediğini ve seneye yapılacak olan festival öncesinde alanın daha da genişleteceklerini söyledi.
Güreşin Türk tarihindeki önemine değinen MHP Grup Baskanvekili Erhan Usta, 'Ata sporumuz olan güreşlerin yeni nesillere aynı heyecan ile aktarılması noktasında emeği geçen tüm güreş severlere ve bu işin asıl kahramanları pehlivanlarımızı da ayrı ayrı tebrik ediyorum' dedi.
Güreşlerinin ağalığını ise Asarcıklı iş adamı Şaban Karaköse aldı.
İlçe mesire alanında düzenlenen etkinliğe ayrıca Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, MHP İl Başkanı Taner Tekin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Asarcık güreşlerinin başpehlivanı Şaban Yılmaz