Dünya Kupası Elemeleri için verilen milli takım arasında Galatasaray'dan 9 futbolcu ulusal takımlarında forma şansı buldu. Türkiye'nin Ukrayna'ya 2-0 yenildiği karşılaşmada Tolga Ciğerci, 90 dakika forma giyerken, Serdar Aziz ise ilk 11'de başladığı karşılaşmada 73. dakikada sakatlandı ve oyundan çıktı. Serdar sakatlığı nedeniyle bu maçın ardından kadrodan çıkartıldı. Selçuk İnan ise bu mücadelede forma giymedi. Tolga ve Selçuk, ay-yıldızlıların Hırvatistan'ı Eskişehir'de 1-0 yendiği karşılaşmada da yedek kulübesinde bekledi.

İsviçre Milli Takımı kadrosunda bulunan Eren Derdiyok, takımının Andorra'yı 3-0 yendiği maçta 46. dakikada, Letonya'yı da deplasmanda 3-0 yendiği karşılaşmada 75. dakikada oyuna dahil oldu. Sol bekte forma giyen Linnes'in formasını giydiği Norveç, ilk maçta Azerbaycan'ı 2-0 mağlup ederken Galatasaraylı futbolcu bu maçta oynamadı. Linnes, takımının Almanya'ya 6-0 mağlup olduğu maçta 74. dakikada oyuna girdi.

Rodrigues coştu, Belhanda cezalı duruma düştü

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında kadrosuna kattığı Garry Rodrigues, milli takım arasındaki en etkili performansı sergileyen isim oldu. 26 yaşındaki isim, Yeşil Burun Adaları'nın Güney Afrika'yı deplasmanda 2-1 mağlup ettiği mücadelede takımının 2 golüne de imza atan isim oldu. Fas'ın Mali'yi 6-0 mağlup ettiği karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Belhanda, son dakikada gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Belhanda, Fas'ın Mali ile oynadığı ve 0-0 biten maçta forma giyemedi. Badou Ndiaye, Senegal'in Burkina Faso ile 0-0 berabere kaldığı maçta 17 dakika sahada kaldı. Senegal'in tekrar Burkina Faso'yla deplasmanda oynadığı ve 2-2 biten maçta ise Ndiaye 90 dakika sahada kaldı. Uruguay'lı file bekçisi Fernando Muslera, Arjantin ile 0-0 berabere biten maçta kalesini kapattı. Muslera, takımının deplasmanda Paraguay'ı 2-1 mağlup ettiği maçta da başarılı bir performans sergiledi.