Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hüseyin Uysal Başkanlığı'nda Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündem dışı konuşmasında yaz döneminde gerçekleştirilen Belediye hizmetleri konusunda belediye meclis üyelerini ve katılımcıları bilgilendirdi. Biten 2 projenin açılış aşamasında olduğunu anlatan Başkan Uysal; 'Ağustos ayında Meclis tatildeydi. Ancak özellikle Temmuz ve Ağustos ayında belediyemizin çalışmaları yoğunlaştı. Özellikle 2 tane projemizi bitirdik. Bunlardan bir tanesi Potbaşı girişindeki 'Çocuk Dünyası', diğeri ise sahil bandındaki 'Spor Parkı' projeleridir. Bittiler ve açılmak üzere gün bekliyorlar. Anıt önü bitti. İnönü Parkındaki Çınar ağaçlarının olduğu bölge de 70-80 gün içerisinde bitecek' dedi.

Sakindere'nin ihalesi yapıldı
Sakindere'de sürdürülen çalışmalarla ilgilide bilgi veren Başkan Uysal, burasının ihalesinin yapıldığını ve önümüzdeki hafta yer teslimini gerçekleştireceklerini ifade etti. Uysal konuşmasında şu bilgileri verdi; 'Sakindere'nin ihalesi bitti. Yer teslimini de bu hafta içerisinde yapıyoruz. Önümüzdeki seneye de Sakindere projesini bitirmiş olacağız. Pazaryeri projesinde çalışmalarımız devam ediyor. Ön tarafında 2 tane 685 yıllık çınar ağaçlarımız var. Tarihte orası Millet parkı idi. Millet Parkı'na yakışır şekilde düzenlemesini yapacağız.'

Kavaklık'ta ki yan yol açılıyor
Başkan Uysal, her mahallede asfaltlama çalışmaları planladıklarını ve plan dahilinde asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, önümüzdeki hafta Kavaklıktaki yan yolu da açacaklarını belirtti. Başkan Uysal; '31 mahallemizin tamamında asfalt konusunda katkılar sağladık, tamamını bitirebildik mi, eksik kalanlar olabilir ama asfalt programımız önümüzdeki günlerde mevsim şartlarının uygun olduğu zaman devam edecek. Asfalt programımız daha bitmedi, asfaltlama çalışmalarımızda da önümüzdeki günlerde özellikle Kavaklık bölgesinde çalışmalarımız olacak. Oradaki köprülü kavşağın altına gelecek yan yolu da açmış olacağız' diye konuştu.

'Kent içi ulaşım planı 15 Eylül'de bize sunulacak'
Başkan Uysal, en önemli çalışmalardan bir tanesinin de Kent içi ulaşım planlaması olduğunu belirterek; 'Bir diğer en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi de Kent içi ulaşım planlaması idi. Önümüzdeki günlerde kent içi ulaşım planlarımızı sizlerle paylaşırız. Sayısal veriler çalışmaları bitti. Animasyonlarda bitti. Ayın 15'inde bizlere sunulacak bizler de fikirlerimizi görüşlerimizi bildireceğiz. Önümüzdeki mecliste ulaşım konusundaki çalışmaları paylaşırız. Çünkü ilçemiz için ulaşım son derece önemli' dedi.

'Bu yıl plajlarımızda can kaybı yalanmadı'
Başkan Uysal, plajlar bölgesindeki tedbirlerden sonra bu yaz sezonunda can kaybı yaşanmadığını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü; 'Bildiğiniz gibi yaz sezonu bitti, en çok sevindiğimiz şey Kıyıcak-Göktepe altındaki 600 metre kıyı şeridimiz ilavesiyle beraber bin 500 metreye çıkmıştı, buradaki bizim plaj bölgemizde Allaha şükür bir can kaybı, her hangi bir boğulma olayı, üzücü bir olay yaşamadık. Daha önceki yıllarda onlarca ölümlü boğulmalar yaşanıyordu. 600 metreden bin 500 metreye çıkmasıyla birlikte biz yaz gelmeden bunun çalışmalarına başlamıştık, 7 gözetleme kulesi, 1 jet-ski ve 6 olan cankurtaran sayımızı da 13'e çıkartarak, ilave hizmet birimlerini hayatımıza sokaraktan gerekli tedbirleri aldık. Diğer çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz, zamanı geldiğinde onları da sizlerle paylaşacağız.'

'Myanmar'da ki Müslüman katliamını kınıyorum'
Başkan Uysal ayrıca, Myanmar'daki Müslüman katliamından duyduğu üzüntüyü belirterek, bu konuyla ilgili Türk Kızılay'ı ve bazı sivil toplum kuruluşları ile yapılacak plan dahilinde destek olunacağını sözlerine ekledi.
Meclis gündeminde bulunan gündem maddelerinin bazıları oy birliği ile kabul görürken, bazıları ise görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havalede edildi.

Başkan Uysal, meclisi çalışmalarla ilgili bilgilendirdi