Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki Samsun Canik Belediyespor, Play-off Çeyrek Final ikinci maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı.

İlk maçta rakibini mağlup olan ve seride de 1-0 geriye düşen Mavi- Beyazlıların, tura tutunabilmesi için mutlak galip gelmesi gerekiyordu. Canik maçta ilk periyodu 15-14 önde geçse de, soyunma odasına 29-29 eşitlikle girildi. Üçüncü periyotta bu kez konuk ekip bir sayı farkla öne geçti (44-45).

Son periyotta her iki takım da maçı kazanmak için son hamlelerini yapsa da, Canik müsabakadan 57-53'lük skorla mağlup ayrıldı. Bu sonuçla seride 2-0 geriye düşen Mavi- Beyazlılar, sezona nokta koydu. Ligin normal sezonunu 7. sırada bitirmeyi başaran Canik Belediyespor, önümüzdeki sezon ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek.

CİMNASTİKCİLERDEN GÖSTERİ...
Karşılaşmanın devre arasında Canik Cimnastik Salonu'nda eğitim gören minik cimnastikciler gösteri yaptı. Büyük beğeni toplayan gösteri ayakta alkışlandı.

KAZANABİLİRDİK...
Canik Belediyespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, "Maçı kazanabilirdik ama olmadı. Bir çok hücumdan boş döndük. Oyuncularımı kutluyorum. İyi bir sezonu geride bıraktık" dedi.

Selçuk KAYA