Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 'Sigorta Teşvikleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu e-işlemlerle İlgili Sorunlar' konulu eğitim semineri düzenledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Başkanı Ünal Kaya, Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu İşverenler Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Karatepe, SSMMMO yönetimi, mali müşavir ve muhasebecilerin katıldığı eğitim seminerinde sorunlar masaya yatırıldı.

ZAN ALTINDA KALIYORUZ
SSMMMO Başkanı Hayrul Kayar, öncelikle teşvik uygulamalarında işverenlere sağlanan imkanların serbest muhasebeci ve mali müşavirlere de tanınması gerektiğini belirterek, "Kayıt dışı, sigortasız çalışanların iş kazası yapması durumunda zan altında bizler kalıyoruz. Fakat işverenler kağıt ortamında bildirgelerini kendileri verse, bir nebze yaramıza merhem olur. Günü birlik işe alınan işçilerde buna dahil olup, bu feryatları sürekli yapıyoruz. Meslek camiamızın sorunlarını ifade ediyoruz ancak taraf olarak kalıyoruz. Şuan il ve şube müdürlerinin burada olması ve kendi toplantılarında sorunlarımızı dile getirmelerini talep ediyoruz" dedi.

İSTEKLERİNİZİ İLETECEĞİM
SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, "Sizler, meslek mensupları olmadan bizler olamayız. Oda Başkanına sorunları konusunda katılıyorum. Fakat bu ricalar havada kalıyor. Sorunlarınızı görüş ve öneri şeklinde bir rapor olarak bize sunarsanız, üst mercilere bizzat ileticem" diye konuştu.

Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu İşverenler Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Karatepe de, düzenlenecek raporu yasal düzenlemelerle ilgili başkanlıklara ileteceğini belirterek, sigorta teşvikleri ve sosyal güvenlik kurumu e-işlemlerle ilgili sorunlar üzerine sunum yaptı.