Samsun'da 8 yıldır faaliyet gösteren Zorlu Eğitim Kurumları, özel öğretim kurslarının ardından yeni eğitim- öğretim döneminde anaokulları ve kolejleri ile de hizmet vermeye hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının yanı sıra öncü eğitim programlarıyla faaliyet gösteren Zorlu Eğitim Kurumları, eğitime yeni bir soluk katmaya devam ediyor.

ÖNCÜ EĞİTİM PROGRAMLARI

Zorlu Eğitim Kurumları hakkında bilgi veren Kurucu Ergin?Zorlu, 'Zorlu Eğitim Kurumları olarak sekiz yıldır Samsun'da hizmet veriyoruz. Yedi eğitim merkezimiz ile çalışmalarımızı devam ettirdik ve bu yıl itibariyle okullaşma sürecimizi tamamladık. 2017-2018 eğitim -öğretim yılında anaokullarımız ve kolejlerimizle de eğitim faaliyetlerine devam edeceğiz. Eğitime yeni bir soluk getirmek için azami çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda kurumlarımızda eğitim öğretim müfredatının yanı sıra öncü eğitim programlarımızla da hizmet veriyoruz. Öncü eğitim faaliyetlerimiz arasında çocukların bilişsel, duygusal ve görsel dünyasına hitap eden çoklu zeka kuramına yer veriyoruz. Aynı zamanda aydınlık gelecekler yetiştirmek için, çağın gereklerine uygun modern eğitimi öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bunun için kurumlarımızda yer alan kodlama, robotik, akıl ve zeka oyunları gibi birçok eğitim faaliyeti de öncü programlarımız arasında yer alıyor. Bu öncü programımızı Kemer Burgaz Üniversitesi ve Kod Macer Akademi ortaklığı ile düzenliyoruz. Kemer Burgaz Üniversitesi'nin patentli bir uygulaması olan bu program, Samsun'da bir ilk olma özelliğini taşıyor' dedi.

ÖDEVSİZ EĞİTİM MODELİ

Ödevsiz eğitim modelini öğrencilerle buluşturacaklarını söyleyen Zorlu, ' Ev ödevleri yıllardır öğrencilerin ve velilerin kabusu haline geldi. Çocuklarımız 7-8 saat okulda kalmasına rağmen, akşam dinlenmesi gereken zaman dilimlerinde ödev baskısıyla karşılaşıyor. Bu durum çocukların sosyalleşmesinde ve özgüven gelişimde olumsuz etkilere sebebiyet veriyor. Bunun için Zorlu Özel Eğitim Kurumları olarak bizler, öğrenmenin ve öğretmenin yerinin okul olduğunu vurgulayarak 'ödevsiz ve çantasız bir eğitim' diyoruz. Çocuklara ödevsiz bir eğitim anlayışı sunarken çalışma yetisine sahip ve disiplinli bireyler olmaları için rehberlik servisimiz ve danışman öğretmenlerimizle de bu sürece rehberlik yapacağız. Böylelikle çocuklara evde gün içerisindeki derslerin tekrarı, bilimsel ve teknolojik çalışmaları yapabilecekleri bir alan oluşturulmak için destek vereceğiz' şeklinde konuştu.

SANATSAL VE KÜLTÜREL EĞİTİM

Çocukların kişisel gelişimlerinin önemine değinen ?Zorlu ' Çocuklarımıza rehberlik yapmak, onların kişisel gelişimlerine yardımcı olmak ve dünyaya entelektüel bir bakış açısıyla bakmalarını sağlamak en önemli önceliğimiz. Bunun için yıllardır birlikte çalıştığımız sistemli, sağlam, güçlü ve akademik donanımı tam eğitim kadromuzla hizmet veriyoruz. Eğitim kurumlarımızda çocukların ilgi ve yeteneklerini belirleyerek bu alanlar üzerinde kulüp çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Özellikle uygulama derslerinde müzik, beden eğitimi, görsel sanatlar derslerine de büyük önem veriyoruz. Çocukları keşfederek geleceğe emin adımlarla ilerlemelerini sağlıyoruz. Sosyal kulüplerimizle de bu ana tema doğrultusunda hareket ediyor, sportif faaliyetler kadar sanatsal ve kültürel faaliyetleri de önemsiyoruz' ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU

Tüm eğitim alanlarında olduğu gibi dil eğitimine de büyük önem verdiklerini belirten Zorlu şunları söyledi: ' Dil eğitiminin çok önemli olduğunun farkında olan bir kurum olarak İngilizce ve Almanca olmak üzere iki dalda yabancı dil eğitimi veriyoruz. 7. ve 8. sınıf çalışmalarımız TEOG ağırlıklı olarak devam edecek. Sınav ölçekli çalışmalarda da başarılı ve kendine güvenen bir ekibimiz var. Çocuklarımızı sınava hazırlarken onların mutlu olabilecekleri alanlar oluşturmak gerektiğinin farkındayız. Bunun için TEOG sınavına hazırlanan çocuklarımıza haftanın bir günü sosyal etkinlik programı düzenleyeceğiz.'

BUTİK OKUL

Butik okul anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Ergin?Zorlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Sınıflarımız maksimum 14 kişilik. Sınıf sayılarımız, öncü programımız ve butik okul kavramımız, öğrenci sayımızın dörtte biri kadar öğretmenle desteklenmiştir. Bire bir danışmanlığın ve rehberliğin yapıldığı bir alan olan butik okul faaliyetlerimizde, öğrencilerimiz eğitim öğretimini tam donanımlı olarak alıyor. Sınıf sayılarımızın az olması ve bire bir danışmanlık hizmetimizle öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişimlerini destekliyoruz.'.

EĞİTİMİN İLK ADIMI ZORLU'DUR

Özel Zorlu Anaokulları ile de çocuklarının gelişimini üst düzeyde desteklediklerini kaydeden Zorlu, 'Özel öğretim kurumlarımız ve kolejlerimizin yanı sıra anaokulumuzla da çocukların eğitimine katkı sağlıyoruz. Rehber öğretmenlerimiz ve uzman psikolog eşliğinde eğitim vereceğimiz anaokullarımızda çocukları sevgi ve güven ortamında yarınlara hazırlayacağız. Zorlu Eğitim Kurumları olarak her yaş grubundaki çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimi destekleyerek başarı odaklı çalışıyoruz' dedi. Mehtap YILDIZ