Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, partisinin Vezirköprü, Kavak, Ladik ve Asarcık örgütlerini ziyaret etti. Partililerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Akcagöz, eğitim müfredatında önemli sorunlar yaşandığını ifade etti.

Müfredatın bilimsellikten uzak olduğunu ve çağdaş eğitim gerçekleriyle uyuşmadığını belirten Akcagöz, "Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştıkça, eğitimde kalitenin düşeceği muhakkak ama bu onların derdi değil. Oysaki, her gencin, kabuğunu kırmaya, yeni bilimsel gerçeklerle buluşmaya hakkı vardır. AKP'nin eğitim müfredatında Atatürk yok, evrim yok. Peki ne var? Kadının kocasına itaat etmesi var. Böyle bir müfredat olmaz. Genç dimağlara başkanlık sistemi propagandası yapan ders kitapları, siyasi amaçla hazırlanmıştır" dedi.

AFGANİSTAN KALKINIRDI

Samsun'da ve Türkiye'nin başka noktalarında, veliler istememesine rağmen o kentin simgeleri haline gelmiş liselerin şehir dışına taşındığını görüyoruz. Zaten okulların çoğu imam hatip olmuş durumda. İnsanların, çocuklarını herhangi bir eğitim kurumuna gönderme özgürlüğü elbette vardır. Ancak, bu politikayla insanların imam hatip okullarına mecbur bırakılması kabul edilemez. Samsun merkezde 2 düz liseye karşılık 5 imam hatip kaldıysa, izlenen bu politika doğru değildir. Dini eğitime ağırlık verilerek kalkınılsaydı Pakistan, Afganistan kalkınırdı" diye konuştu.