Başkan Tarhan, belediyenin Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne giderek, bir süre telefonlara baktı. Vatandaşların telefon aracılığı ile gelen talep ve şikayetlerini dinleyen Tarhan, hazır bulunan birim amirlerine talimat vererek sorunların çözülmesini sağladı. Mezitli Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere verilen yardım dolayısıyla yoğun şekilde gelen taleplerinin yanında, oturduğu sitenin bahçesine Atatürk büstü isteyenler, sokaklarının bakımı ve temizliği ile ilgili şikayeti olanlar direkt sıkıntılarını Tarhan'a iletme şansı yakaladı. Tarhan, Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlarla da görüşerek taleplerini dinledi.
Hiçbir duyuru yapılmadan gerçekleşen olayda, Tarhan'ın sesini duyan vatandaşlar telefonun diğer ucunda şaşkınlıklarını gizleyemedi. Tarhan'a teşekkür eden vatandaşlar, iyi dileklerini de ilettiler.
'Her konuda vatandaşımıza geri dönüş yapıyoruz'
İki saati aşkın bir süre telefonları yanıtlayan ve gelen misafirleri ağırlayan Başkan Tarhan, yaptığı değerlendirmede, önemli olanın, vatandaşların talebinin en kısa sürede sonuçlanması olduğunu söyledi. Vatandaşlarla bir araya gelmek kadar çalışanlarının motivasyonunu arttırmak amacıyla sık sık bu tür etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Tarhan, 'Vatandaşımız, en kısa sürede talebinin yerine getirilmesini bekler. Neden olmadığına bakmaz. Önemli olan vatandaşımızın talebini ilgili birime en kısa sürede aktarmak ve süreci ile ilgili vatandaşa geri dönüş yapmak durumundayız. Gerçekleşmeme durumunda da nedenini yeterli bilgiyi aldıktan sonra yine vatandaşa dönüş yapmak son derece önemli' dedi.
Vatandaşların talep ve sorunlarının her zaman takipçisi olacaklarını belirten Tarhan, 'Hizmet üretirken vatandaşımızın istekleri bizim için hep önemli oldu. Çözmemiz gerekenleri, başkan yardımcılarımız, müdürlerimizle anında çözüyoruz. Çözemeyeceğimiz sorunların ve taleplerin ise notunu alıyoruz, takipçisi oluyoruz. İmkanlarımız ve yasaların bize tanıdığı sorumluluk çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mezitli'nin her yerinde görevimizin başındayız' diye konuştu.
Artık 'Halk Günü'nün bir gelenek haline geldiğini vurgulayan Tarhan, 'Vatandaşlarımızın hizmetinde, makamımızda hiçbir zaman gereğinden fazla bulunmayacağımı, zaten ilk günden itibaren kapımızın herkese açık olduğunu söylemiştim. Bize ulaşamayan vatandaşlarımız için mahallelerinde yaptığımız 'Halk Günü' bunun gerçekleştiğinin kanıtı. Şimdi bir adım ileriye giderek belli zamanlarda vatandaşlardan gelen talep telefonlarında direkt çıkacağım ve sorularını yanıtlamaya çalışacağım. Biz 'Mutlu Mezitli' olsun istiyoruz ve hizmetlerimizden her vatandaşımız memnun oluncaya kadar bu uygulamalarımıza devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Başkan Tarhan’dan vatandaşlara telefon sürprizi