Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki 112 Acil Servis İstasyonu'nda nöbetçi olan 9 sağlık personeli, 3 cankurtaranla birlikte bir arkadaşlarının oğlunun Ali Kale Turistik Tesisleri'ndeki sünnet düğününe gitti. Bu sırada Kaymakam Ali Fuat Türkel, park halindeki cankurtaranları görünce gerçek ortaya çıktı.

DUYARLI KAYMAKAM

Ali Kale Turistik Tesisleri'nin bulunduğu sokaktan makam aracıyla geçen Kaymakam Ali Fuat Türkel, park halindeki 2 cankurtaranı görünce 112 Acil Servis ekipleri yakayı ele verdi. Cankurtaranların fotoğraflarını çekin Kaymakam Türkel, İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderip, gereğinin yapılmasını istedi.

GEREĞİNİ YAPILSIN

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, 'O sokaktan geçerken 2 cankurtaranı arka arkaya park etmiş vaziyette gördüm, dikkatimi çekti. Daha sonra bir cankurtaranın da arkada bir yere park ettiğini öğrendim. Orada bir vaka olsa çakarları yanıyor olması lazım. Sivil araç şeklinde park edildiğini görünce olayı araştırdık. Orada bir sünnet düğünü olduğunu ve 112 personelinin de cankurtaranla bu düğüne katıldığını tespit ettik. Araçların fotoğraflarını çekerek durumu bir yazı ile İl Sağlık Müdürü'ne bildirdim ve gereğinin yapılmasını istedim' dedi.

KRTİK ÖNEM TAŞIYOR

Acil servis çalışanlarının nöbet yerini terk etmesinin kabul edilebilir olmadığını belirten Türkel, "Özellikle devletin resmi aracıyla şahsi işleri görmek olur şey değildir. Kaldı ki acil bir vaka olsa o personel orada sesten ne telsiz duyabilir ne de telefonu. 112 Acil Servis ekipleri için nöbet istasyonları var. Bu istasyonların yerleri dahi kritik önem taşıyor. İnsan sağlığı her şeyden önemli. Dolayısıyla bu durum büyük önem arz etmektedir. 112 çalışanlarının nöbet yerini terk etmesi kabul edilemez' dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney ise, söz konusu personel hakkında soruşturma başlatacaklarını belirterek, "Burada kim suçluysa o cezalandırılacak.

Düğün salonuna gitmeleri ya da başka bir yerde yemek yemeleri kesinlikle yasaktır. Böyle bir şey kabul edilemez. Komuta merkezinden izin almadan nöbet yerini terk edemezsin. Komuta merkezinden izin alındı mı alınmadı mı bilmiyoruz. Hepsi incelenecek. Görev yerini terk etmek için izin istemek de ayrı bir suçtur. Yasal olmayan bir şey için izin istemek suç, vermek de ayrı bir suçtur. Komuta merkezi izin vermişse o da suç işlemiştir. Bu kişiler hakkında soruşturma başlatılacaktır. 657 Sayılı Kanuna göre cezaları verilecektir' diye konuştu.

Ümit CEYLAN