B vitamini deposu olan dağ eriğinden yapılan biber turşusunun ekşi ve çok lezzetli tadı olduğuna dikkat çeken ev kadını Ayşe Sarıkaş, 'Düğünlerde, Kurban Bayramlarında özellikle et yemekleri ile birlikte iştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı özelliğinden dolayı dağ eriği suyundan yapılan kuru ya da yeşilbiber turşusu iştahla tüketilmektedir. Dağ eriğinden yaptığımız turşu sadece bizim yöremizde yapılmakta ve ilçemize gelen misafirler tarafından çok beğenilmektedir' dedi.

'Dağ eriğinin suyuyla biber turşusu nasıl yapılır'

Ayşe Sarıkaş, dağ eriği suyundan biber turşunu yapımını şu şekilde anlattı: 'Doğadan topladığımız dağ eriğini haşlayıp güneşte iyice kurutuyoruz. Turşu yapacağımız zaman ise kuruttuğumuz dağ eriğini kaynatıp çıkan kahve renkli ekşi suyunu temizlediğimiz kuru ya da yeşilbiberin içine döküyoruz. Tuz ve sarımsağı da ilave ederek değişik lezzette turşu elde ediyoruz. Tadı ekşi olduğu için ayrıca limon veya limon tuzu katmaya gerek yok.' (MA-EFE)