Türk futbolunun köklü kulüplerinden olan ve 1978-79 yıllarında Türkiye'yi UEFA'da temsil eden, yetiştirdiği birçok futbolcuyu spor camiasına kazandıran Orduspor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşmesinin ardından bütün gözler Yeni Orduspor'a çevrildi. Geçen yıl izlediği başarılı bir yönetim anlayışı ile BAL'da şampiyon olan ve bu sezon TFF 3. Lig'de mücadele edecek olan Yeni Orduspor'a Ordu spor camiasından büyük destek geldi. Orduspor'u bir dönem başarıdan başarıya koşturan kadroda bulunan Fikret Ayabakan, Aydın Yıldırım, Turgay Güney, Erol Aydoğdu, Turgut Kır ve Ömer Kılıç, tüm Orduluları Yeni Orduspor etrafında kenetlenmeye çağırdı. Düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen efsane isimler, günümüz şartlarında Orduspor isminin yaşatılması için Yeni Orduspor'a destek vermek gerektiğinin altını çizdiler.

'Bu takımı desteklemeliyiz'
Orduspor'da 1970'li yılların kaptanı ve unutulmaz futbolcuları arasında yer alan Fikret Ayabakan, Yeni Orduspor'a destek olmak zorunda olduklarına dikkat çekti. Ayabakan, 'Şu anda Orduspor'un durumu hepimizin malumudur. Ama onun yerine hedefi olan, Türk futboluna güzel hizmetler verecek olan Yeni Orduspor adlı bir kulübümüz var. Bu takımı desteklemek, onlara yardımcı olmak en doğal görevimizdir. Görevimiz derken basın dünyası, spor camiası ve Ordu halkı da buna dahildir' dedi.
1971-1985 yılları arasında futbol kariyerinde sadece Orduspor forması giyen ve hiç kırmızı kart görmeyen Turgay Güney, bu hafta Tire 1922 maçına çıkacak olan Yeni Orduspor takımına başarılar diledi. Orduluları ve spor camiasını Tire 1922 maçına davet eden Güney, 'Birlik beraberlik ile bu maçı kazanırsak büyük bir moral olacaktır. Bütün Ordu halkının Yeni Orduspor'un yanında olması gerekir. Bu takım desteklemezse Ordu olarak bir yere varamayız. İyi başlarsak iyi bitiririz. Yeni Orduspor'a başarılar diliyorum' diye konuştu.

'Hepimiz suçluyuz, çünkü müdahale etmedik'
Kariyerinde sadece Orduspor forması giyen Aydın Yıldırım, Yeni Orduspor'un Ordu ili açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Bu fırsatı kaçırmamak için bu süreci iyi değerlendirmek gerektiğinin altını çize Yıldırım, şöyle konuştu: 'Orduspor'un yaşamış olduğu talihsizlik son dönemde özellikle iki başkan dönemine bakarsak bugünkü günlere gelmesine sebep oldu. Orduspor bir zamanlar fındıkkabuğundan gelen paralarla 1. Lig'de ekonomisini çeviriyordu. Bütün bu olup bitenlerden ders almalıyız. Hepimiz suçluyuz. Buradaki bütün arkadaşlar bende dahil hepimiz suçluyuz. Müdahale etmedik. Dolayısıyla değerlerimize sahip çıkalım. Biz eskiden bir mağlubiyet aldığımızda kulüp binasının camı çerçevesi indiriyordu. Ne oldu da son yıllarda bu süreçler yaşanırken kimsenin sesi çıkmadı? Değerlerimize sahip çıkalım. Eskisi yenisi yok hepsi bizim.'
Pele Erol lakaplı isimlerden Erol Aydoğdu da Yeni Orduspor için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydederek, tüm takıma başarılar dileğinde bulundu.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Ordu Şube Başkanı ve Orduspor'un eski futbolcularından Turgut Kır da şunları söyledi: 'Biz spor adamları nasıl katkı sağlayabiliriz. Gerçekler ortada. En değerli markamız Orduspor Bölgesel Amatör Lig'de. Onun yanında hiç borcu olmayan, iyi bir kadro ve yönetimi bulunan Yeni Ordusporumuz var. Bu anlamda Yeni Orduspor'a eski futbolcu ve teknik adamlar olarak destek vermekten başka çaremiz yok. Bunu kimse inkar edemez. Dolayısıyla Yeni Orduspor'un yanındayız ve destekçisiyiz.'

Ertan Bakır'dan Ordululara çağrı
Yeni Orduspor Başkan Yardımcısı Ertan Bakır, bu hafta saha ve seyircileri önünde Tire 1922 maçına çıkacaklarını, hedeflerinin 3 puan olduğunu belirtti. Bakır, 'Zorlu bir gruptayız. İddialı takımlar var. Bizde iddialı bir takımız. Hedefimiz bu grupta şampiyon olmak. Gölcük maçında iyi oynadık ama son vuruşu yapıp gol atamadık. Hedefimiz bu hafta Tire maçını kazanarak Ordu'ya bir sevinç yaşatmak istiyoruz. Ordu halkından bu süreçte destek bekliyor ve yanımızda görmek istiyoruz' dedi.

Efsanelerden Yeni Orduspor’a destek