Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov'un Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyareti esnasında, her iki ülke arasındaki kültürel, ticari, eğitim ve turizm konularında yürütülen projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Nazik ev sahipliğinden dolayı Vali Bektaş'a teşekkür eden Başkonsolos Tikhonov, konsolosluk olarak iki ülke arasındaki ilişkileri daha iyi seviyeye getirmek için çalışacaklarını ifade etti.
Başkonsolos Tikhonov, ayrıca Karedeniz Bölgesinin çok farklı bir kültüre ve coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, 'Dünyada birçok yer gezdim, ancak Karadeniz Bölgesi ve Rize kadar güzel bir yer daha görmedim. Bilhassa Ayder Yaylası kelimenin tam anlamıyla bir doğa harikası, çok güzel bir yer' şeklinde konuştu.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize'nin coğrafi konumu gereği Rusya Federasyonu'na yakın olduğunu, bu yönüyle bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğinin önemine değinerek, 'Yakın zamanda ÇAYKUR'un Vladikavkaz bölgesinde kurmayı planladığı çay paketleme fabrikası projesi kapsamında bölgeyi ziyaret etme şansını buldum. Bu temaslarımız esnasında ÇAYKUR ve Vladikavkaz Bölgesi yetkilileri arasında bir ön anlaşma imzalandı. Projenin gerçekleşmesi ile Türk çayı, Rusya pazarına açılmış olacak ve bu durum iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasına katkı sağlayacak' dedi.
Vali Bektaş, ayrıca Rize-Artvin Havalimanının inşaatına başlandığını ve Türkiye'nin en büyük kayak merkezini Ayder Yaylasında kurmayı planladıklarını ifade ederek, 'Bu projeler Rize turizmine olumlu katkılar sağlayacak, bölgesel işbirliğinin sadece ÇAYKUR'un yatırımıyla sınırlı kalmayıp, iki ülke arasındaki turizm potansiyelini arttırabilmek adına planlamalar yapmalıyız' ifadelerini kullandı.
Başkonsolos Tikhonov, bu konuda üzerilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov, Rize Valisi Erdoğan Bekt