Vali Pehlivan, inceleme sırasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Haluk Akkoyunlu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka'dan bilgiler aldı. Yüklenici firma yetkililerinden kaliteden ödün vermeden çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Vali Pehlivan, yeni hizmet binasının bir an önce hizmete açılabilmesi için zamanın en iyi şekilde değerlendirilmesini istedi.
Daha sonra Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Özel İdare çalışmalarını değerlendirme toplantısı yapıldı.
Özel İdare çalışmalarını her fırsatta gözden geçiren Vali Pehlivan, İl Özel İdaresi bünyesinde yürütülen proje ve yatırım faaliyetlerini ve ilgili diğer çalışmaları değerlendirmek üzere kurum binasına giderek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Şube Müdürü Muharrem Bekmezci ile İmar Kentsel Şube Müdür Vekili Osman Şahin'in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda yatırımların geldiği aşama, bugüne kadar yürütülen çalışmalar, geleceğe yönelik atılması gereken adımlar ve değerlendirmeler yapılarak, bilgi alışverişinde bulunuldu. Vali Pehlivan, yatırım faaliyetlerinin azami hassasiyetle yerinde takibinin sürdürülmesini istedi.

Vali Pehlivan, ASP İl Müdürlüğü yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu