Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Arsin'de yapımı planlanan Endüstri Yatırım Adası'nda ÇED sürecinin de tamamlandığını ve dolgu için teknik hazırlıkların devam ettiğini söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Turgay Güngör ve yönetim kurulu üyeleri, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. CHP heyetini ağırlayan ve TTSO'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Hacısalihoğlu, Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde oluşturulacak dolgu alanına yapımı planlanan Endüstri Yatırım Adası'nın hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı. Hacısalihoğlu,, Endüstri Yatırım Adası'nın dolgu planının Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'ndan geçtiğini hatırlatarak 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı. Şimdi dolgu için sondaj ve bunun gibi teknik hazırlıklar devam ediyor. Tabi bu alan için kanuni bir düzenleme de yapılması gerekli. Siyasilerimiz bu konuda yardımcı olacaklarını söylediler. 2 bin dönümlük arazide üretim yapılacak. Uluslararası büyük firmaları getirmek istiyoruz. Üzerinde ise özel sektör 1 milyar liraya yakın yatırım yapma imkanına sahip olacak' dedi.

ÇAMBURNU TERSANESİ'NDE HAREKETLİLİK VAR

Çamburnu tersane alanında da hareketlilik olduğunu belirten Suat Hacısalihoğlu, 'Çebiler Tersanecilik umarız en kısa zamanda yapılanmaya devam eder. Sac gemi imalatçıları da oraya taşınmaya başladılar. Bizim de orada bir ortak üretim merkezi projemiz var. Yaklaşık 30 milyon lira civarında tutarı olan bir proje. Onu da tamamladığımız takdirde tersaneciliğin altyapısı orada tamamlanmış olacak. Uluslararası rekabete girebilecek durumda olacaklar. Yeni gemi modelleri ve finans konusunda çeşitli Hollanda firmalarıyla görüşüyoruz. Umarız burası en kısa zamanda faaliyete geçer. Ama bir hareketlilik başladı' diye konuştu.

Çamburnu tersane alanında 60 dönümlük bir boş yer bulunduğunu da hatırlatan Hacısalihoğlu, 'TTSO olarak orada denizle ilgili savunma sanayine dönük bir üretim araştırma merkezi kurulmasını arzuluyoruz. Ayrıca yapacağımız projenin içinde 200 metrelik, gemi modellerinin testlerinin yapıldığı uluslararası standartta bir havuz da var. Bunun eski modeli İTÜ'de bulunuyor. Bir de burada planlandı. Bunlar dikkate alındığında orası güzel bir şekilde canlandırılabilir' ifadelerini kullandı.