İl Genel Meclisi Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Komisyonu, Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde bulunan Devrekani Kavşağı'nda son zamanlarda artan trafik kazalarını incelemeye aldı. İl Genel Meclisi AR-GE Komisyonu, Devrekani Kavşağı'yla ilgili yaptığı araştırmayı İl Genel Meclisi üyeleriyle paylaştı. Raporu okuyan İl Genel Meclisi AR-GE Komisyonu Başkanı Mevlüt Kaplan, Devrekani Kavşağı'nda yerinde tespit ve çalışma yaptıklarını belirterek, 'Son 6 yıl içerisinde Devrekani Kavşağında toplam 32 kaza meydana geldi. Bu kazaların 31 tanesi ölümlü kaza ile sonuçlandı. Bu 32 kazada 31 kişi hayatını kaybederken, 65 kişide yaralandı' dedi.
Son 6 yılda kavşaktaki en çok kazanın bu yıl içerisinde yaşandığını söyleyen Kaplan, 'Devrekani Kavşağı'nda 2011 yılında 3 kaza yaşandı. Bu kazalarda herhangi bir ölüm yaşanmadı, 7 kişide yaralandı. 2012 yılında da 5 trafik kazasının yaşandığı Devrekani Kavşağı'nda 1 kişi öldü, 15 kişide yaralandı. 2013 yılında ise 5 trafik kazasının yaşandığı Devrekani Kavşağı'nda 4 kişi öldü, 17 kişide yaralandı. 2014 yılında ve 2015 yılında da 6 trafik kazasının yaşandığı Devrekani Kavşağı'nda ölen olmazken 17 kişide yaralandı. Geçtiğimiz yılda Devrekani Kavşağı'nda 2 trafik kazası yaşanırken, bu kazalarda 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. En çok ölümlü kazanın yaşandığı bu yıl ise Devrekani Kavşağı'nda 11 kaza meydana gelmiş, bu kazalarda da 24 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişide yaralanmış' dedi.
Devrekani İlçe Jandarma Komutanlığı ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinden aldıkları bu bilgiler doğrultusunda Devrekani Kavşağı'nda son 6 yılda 32 kazanın yaşandığını ve bu kazalarda da 31 kişinin öldüğüne ve 65 kişinin de yaralandığına dikkat çeken Kaplan, 'Yine son 5 yıllık süre içerisinde meclisimizin değerli üyelerince biri yazılı biri sözlü olmak üzere iki önerge verilmiş, bu önergeler doğrultusunda biri Çevre Sağlık Komisyonu ve ikisi AR-GE Komisyonu raporu olmak üzere üç adet komisyon raporu hazırlandığı ve bu komisyon raporlarının Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne gönderildiği ve 20.04.2016 tarihli komisyon raporları doğrultusunda gönderilen yazıya Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce farklı seviyeli kavşak projesi hazırlandığı yönünde 01.07.2016 tarihli yazılı cevabi dönüş yapıldığı ancak 06.01.2017 tarihli önerge yazısı için herhangi bir dönüş olmadığı bilgilerine ulaşılmıştır' diye konuştu.
Devrekani Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlığınca Devrekani Kavşağı'nın değişik dönemlerde ışıklandırılması ve benzeri yönlerde taleplerin yapıldığını tespit ettiklerini söyleyen Kaplan, 'Bu taleplerden bazıları konusunda işlemler yapıldığı görülmüş ancak bu yapılan düzenlemelerinde yetersiz kaldığı kazaların önüne geçilemediği görülmüştür' şeklinde konuştu.
Seydiler-Devrekani yol kavşağı ile ilgili farklı seviyeli kavşak projenin tamamladığının bilgisine ulaştıklarını anlatan Kaplan, 'Bu projenin Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylandığı ve Genel Müdürlük Trafik Daire Başkanlığına ödenek onayına sunulduğu, ödenek ayrıldığı anda ihale edilerek inşaata başlanabileceği konularında bilgi edinilmiştir' ifadelerini kullandı.
Komisyon raporunun okunmasının ardından rapor, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne gönderilmek üzere İl Genel Meclisi üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Kastamonu’da aynı kavşaktaki kazalarda bir yılda 24 kişi öldü