Samsun Valiliği Mahalli Sulak Alan Komisyonu'nca doğal özellikleri büyük ölçüde korunabilmiş Kızılırmak Deltası'nda bugüne kadar avcı ve balıkçılar tarafından kurulan çadır, karavan gibi yapıların kaldırılması kararı alındığı bildirildi.

HAYVAN VE BİTKİ VARLIĞI KORUNMALI

Samsun Vali Yardımcısı ve Mahalli Sulak Alan Komisyonu Başkanı Hakan Kubalı, yaptığı açıklamada, Kızılırmak Deltası'nın barındırdığı doğal güzelliklerin korunmasını amaçladıklarını söyledi. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin sadece Samsun'un değil, Türkiye'nin, hatta dünyanın gelecek kuşaklara bırakması gereken doğal mirası olduğunu vurgulayan Kubalı, "Samsun'un en önemli sembollerinden Kızılırmak Deltası'nda bulunan kuş çeşitliliği başta olmak üzere hayvan ve bitki varlığının korunması gerekli. Burada kaçak yapılaşmalar olmamalı. Daha önce iyi niyetlerle balıkçı çadır ve karavanlarına izin verilmiş olsa da zamanla bunların farklı amaçlarla kullanıldığı anlaşıldı. Burada o bölgede yaşayan köylü vatandaşlarımızın aleyhinde bir karar yoktur" dedi.

YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEYECEK

Karar gereği deltada kurulu olan avcı, balıkçı çadır ve karavanların kaldırılacağını, yöre halkına yönelik karar alınmadığını anlatan Kubalı, "Burada hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyecek. İzinsiz kurulanların yanı sıra daha önce izin verilen 34 balıkçı, avcı çadır ve karavanlar da kaldırılacak. Karar, gereğinin yapılması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderildi. Karar ivedilikle uygulanarak kurulu tüm yapılar kaldırılacak" diye konuştu.