Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) programı kapsamında desteklenecek tedbirler arasında yer alan ''Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı'' toplantısı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun da katılımı ile düzenlendi.

AB UYGULAMAYA KOYDU

Yerel düzeyde kalkınma stratejilerinin uygulanmasına finansal destek sağlanan ve AB uygulamaya konulan LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek projesi kapsamında düzenlenen toplantılarda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü proje uzmanları Mehmet Ak ve Seher Ula sunum yaptı.

KÜLTÜREL MİRAS KORUNACAK

26 milyon Avro bütçe ile Türkiye'de 10 ilde, Samsun'da ise 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçam ilçelerinde uygulanacak proje kapsamında kırsalda kapasitenin geliştirilmesi, kırsal alanın sosyal, ekonomik, çevre ve kültürel mirasın korunmasına destek olunmasının hedeflendiğini belirtildi. LEADER yaklaşımında ayrıca, kültürel etkinliklerin teşvik edilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi, kültür varlıklarına yapılacak yatırımlar, turizm ve rekreasyon çalışmaları, yerel ürünlerin geliştirilmesi, kültürel ve tarihi mirasın korunması eksenlerinde gelişimi amaçlanıyor.

TOPALOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan ve kırsal alanda yapılacak sosyal temalı projelerinin desteklenmesi amaçlı LEADER yaklaşımında ilçemizi tercih edenlere teşekkür ederim. Kuş Cenneti, balık gölleri, Nebiyan Dağı ile ön plana çıkan ilçemizin kırsalında tarım, hayvancılık, turizm ve kültürel konularda bu projenin önemli katkıları olacak. Küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar yaratılacak" dedi.