İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası iş birliğiyle 'Genç Çiftçilerin Projelerinin Desteklenmesi Tebliği' ile ilgili Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda seminer düzenlendi.

İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Tarım Bakanlığı tarafından çok güzel bir projenin uygulamaya konulduğunu belirterek, 'Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerimiz desteklenecek. Okur-yazarlığı olan, 18 yaşından büyük, 41 yaşından küçük, kırsal alanda ikamet eden, sigortalı bir işte çalışmayan arkadaşlarımız bu projeden faydalanabilir. Maksat, kırsal alanda yaşayan gençlerin refah seviyesini artırmak. Biliyorsunuz genç nüfus oldukça fazla. Yarından itibaren arkadaşlarımız müdürlüğümüzün bahçesinde başvuruları alacaklar. Elimizden geldiğince çiftçilerimize yardımcı olacağız. Şartları uyan arkadaşlarımız desteklemeye başvurabilirler. Müracaatları kabul edilenler projeden yararlanabilecek. Hayvani üretim anlamında büyükbaş ve küçükbaş hayvan, bitkisel üretim anlamında arıcılık, süs bitkileri yetiştiriciliği, meyve fidanı, fide, seracılık projelerine destek verilecek' dedi.

Bakanlık tarafından genç çiftçilere KDV hariç 30 bin liraya kadar destek verileceğini belirten Köseoğlu, 'Bakanlığımız 18 yaş ile 40 yaş arasındaki çiftçilerimize, müteşebbislerimize KDV hariç 30 bin liraya kadar hibe desteği verecek. İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından bakanlığımızın belirlemiş olduğu bütçe doğrultusunda destekler verilecek' şeklinde konuştu.

Müracatların 12 Nisan-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacağı, mevzuat ve diğer hususlarda Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Genç Çiftçi Programı internet sitesinden yararlanılabileceği bildirildi.