Ofoedu konusunun çok fazla abartıldığını vurgulayan Ümit Özat, "Ortada kan davası, namus davası yok. Aramızdaki kişisel kızğınlığımı, kırgınlığımı bu işlere yansıtmam. Neden oynatmayayım ki" dedi. Özat, twitter hesabından da, "Bu takıma karşı tek bir gün bile ümitsizliğim olmadı. Onu hissedersem 1 dakika bile durmam" açıklamasında buundu

HERKES HAVAYA GİRECEKTİ

Ofoedu ile yaşadığı krizin ardından gelinen noktayı ifade eden Özat, Denizlispor ile yapacakları mücadeleyi değerlendirdi. Giresunspor maçı 30. dakikada 3-0 olacakken sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını belirten Özat, "Bazen olmayınca olmuyor. Bir karamsarlık var. İnişler çıkışlar olacaktır. 16 puanımız olsaydı, son iki maçı kazanıp 22 puan yapsaydık bugün herkes havaya girecekti. Değişen bir şey yok. Şuan ki duruma kötü gidişat demememiz lazım. Futbolda böyle şeyler var. Önemli olan sezon sonu nerede bitirdiğiniz. Denizlispor maçı zor geçecek. Denizlispor çıkışta. Biz de çıkışa geçmek istiyoruz. Zor bir mücadele olacak" dedi.


ÇOK FAZLA ABARTILDI

Ofoedu ile yaşadığı kriz hakkında da açıklamalarda bulunan Ümit Özat, Giresunspor ile oynanan karşılaşmadan hemen sonra yaptığı açıklamalardan çok daha farklı ifadeler kullandı. Özat, şunları söyledi: "Başkan ile her hafta durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu durumuda konuştuk. Ofoedu konusu çok fazla abartılıyor. Ben bir takım şeylerin bilinmesini istediğim için söyledim. Ortada bir kan davası yok. Namus davası da yok."

KIZGINLIĞIMI İŞİME YANSITMAM

"Hepsi benim çocuklarım, kardeşim gibi. Dolayısıyla iyi olduğuna inanırsam, hazır olduğunu görürsem çok çalışırsa neden oynatmayayım. Sonuçta Samsunspor'un menfaatleri önemli. Neden oynatmayayım ki. Hazır olduğuna, iyi olduğuna inanırsam oynatırım. Yoksa aramızdaki kişisel kızğınlığımı, kırgınlığımı bu işlere yansıtmam. Dediğim gibi ortada bir kan davası da namus davası da yok. Oynamamasındaki en önemli faktör sakatlıktan çıkmasıydı."


DİĞER OYUNCULARIMA HAKSIZLIK

"Ofoedu, Göztepe maçına çıktığı zaman 3 hafta oynanamıştı. Sonrasında da antrenmanlardaki isteksizdi. Benim için oyuncuların hepsi aynı. Şunu da unutmamalı insanlar. Bu takım ne Ofoedu yok diye bir maç kaybetti. Ne de Ofoedu ile kazanacağının garantisi vardı. Tek başına koca bir takımı bir tek oyuncunun varlığına yokluğuna işaret etmek idman yapan diğer oyunculara çok bükü haksızlık. Bu takım Ofoedu'suz da maç kazandı. Ofoede ile de maç kaybetti."

ÜMİTSİZLİĞİM OLMADI

Ümit Özat, twitter hesabından da adeta içini döktü. Genç teknik adam, "Oyuncular bana, ben de yönetime karşı sorumluyum. Hepimiz de tarafarlarımıza karşı sorumluyuz. Bizler gelip geçiciyiz. Hayatımın her döneminde olduğu gibi bildiğim ve inandığım doğrulardan vazgeçmeyeceğim. Bu doğrular; dürüst olmak, adaletli olmak ve kul hakkı yememektir. Benim aslan parçalarım kimsenin beklemediğini yapıp, 13 haftada 4-5 hafta liderlik koltuğunda oturdu. Bu hafta itibari ile tekrar olması gereken yere gelir benim oyuncularım. Benim bu takıma karşı tek bir gün bile ümitsizliğim olmadı. Onu hissedersem 1 dakika bile durmam. Kimsenin beklemedğini, hatta inanmadığını yaptı bu çocuklar. Bundan sonra da yine yapacaklardır. Kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.