Edinilen bilgiye göre kaza, öğlen saatlerinde Mimar Süreyya Aytaç Caddesi üzerinde meydana geldi. Kilimli istikametinden Zonguldak istikametine gelen Nurettin Y. İdaresindeki 67 EZ 729 plakalı kamyonet Fener Caddesi'ne seyir halindeyken kontrolden çıktı.
Hızını alamayarak direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü rampa aşağıya inerken önce bir lojmana ait istinat duvarına çarptı. Sürücü yeniden çalıştırdığı kamyonetin ikinci kez direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağında bulunan bahçeye uçtu.
Caminin bahçesine uçan kamyonet bahçede bulunan ağaca çarparak durabildi. Aracı yeniden çalıştıran sürücü çevredekilerin müdahalesi ile motoru durdurdu. Yaşadığı şokun etkisiyle kamyonetten inen sürücü bu kez de aracın derdine düştü. Kaza yaptığı yola çıkan sürücü yeniden kamyonetin başına gelerek 'Bunu buradan nasıl çıkartacağız' diyerek araçtan kopan parçaları toplamaya başladı.

Hastaneye gitmeyi reddetti
Aracın parçalara ayrılan ön camını toplamaya çalışan sürücü Nurettin Y., polisin 'Alkol kullandın mı' sorusuna ise gülerek 'Yok ağabey yok. Hacca gittim geldim ne alkolü ya. Allah korusun' diye cevap verdi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri yeniden kamyonetinin yanına giden sürücüye boyunluk takmaya çalıştı. Ambulansa bindirilen Nurettin Y., ambulanstaki kısa süreli müdahalenin ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi. İmza karşılığında ambulanstan inen sürücü polis otosuna getirildi.
Görgü tanıklarından Mustafa Günay, 'Bu biraz ileride telefon hatlarının bulunduğu kutuya da vurdu. Hatta paramparça etti. Uçurumdan aşağıya yuvarlanıyordu. Çocuk vardı. Çocuğa seslendim de son anda kurtuldu. Minibüs yolcu indiriyordu. Minibüs de son anda kaçtı. Oradan gelişi faciaydı. Kamyonun peşinden geliyorduk. Bir baktım bu kaza yapan kamyon oymuş. Polisi arıyordum. Bir baktım o kamyon burada' diye yaşadıklarını anlattı.
Kaza sonrası alkol testi yapılan sürücüde alkol izine rastlanmadı. Polis ekipleri kaza hakkında tutanak tutarken, bahçeye uçan kamyonetin vinç yardımıyla kaza yerinden kaldırılma çalışmalarına başlandı.

Önce duvara çarptı, sonra bahçeye uçtu