Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Giresun'da açılışı yapılacak olan 'Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası' için Ordu-Giresun Havalimanına geldi. Aynı özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanına gelen 3 bakanı Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, ilçe belediye başkanları ve ziraat odası başkanları karşıladı.

Oda başkanları Fakıbaba'nın önünü kesti
Havalimanı VIP salonunda dinlenmeden çıkış yapılması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın önü Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu ile Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan tarafından kesildi. Bakan Fakıbaba, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu'nun son dönemde TMO'nun randevu talebinde bulunan üreticilere ekim ayının ortasına gün vermesi, piyasada sıcak para sirkülasyonu olmadığı için fındığın serbest piyasada 8 liraya kadar düştüğü, TMO'nun 10 lira olan fiyatının revize edilmesi gerektiği şeklindeki şikayet ve talepleriyle karşılaştı. Gazetecilerin de soru sorması üzerine kısa bir açıklama yapan Bakan Fakıbaba, 'İnsanlar rahat olsunlar. Verdiğimiz söz sözdür. Hiç kimse böyle heyecana gelmesin, telaşa kapılmasın. Biz ne fiyat vermişsek TMO onu alacaktır' dedi.
Bu sırada Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan'ın fiyatın revize edilmesi gerektiği şeklinde söylemi üzerine Bakan Fakıbaba, 'Bakın, üreticilerimiz beklesin neticeyi alacağımıza inanıyorum' diye konuştu.
Soydan'ın 'Fiyat çok düşük' sözü üzerine 'O rekoltenin yüksek olmasından' diye cevap veren Bakan Fakıbaba, 'Üreticilerin biz yanındayız. Hiç kimseye zarar ettirmeyeceğiz. Telaşa gerek yok. Biz telaş etmiyoruz, telaşa gerek yok. Çiftçi kardeşlerimiz telaş etmesinler. Biz bütün istekleri yerine getireceğiz' diyerek alandan ayrıldı.