İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Arif Karaman'ın yanı sıra Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, okul idarecileri, kurum amirleri, muhtarlar, güvenlik görevlileri ve okul aile birliği başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Arif Karaman, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bütün okullar ve çevresindeki güvenlik önlemleri konusunda hassasiyet göstereceklerini ifade ederek, 'Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizlerin umutları ve geleceğidir. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bütün çocuklarımızın okuması ve daha iyi eğitim alabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Ancak devamsızlık yapan ve okula gitmeyen çocukların ailelerine kanunlar ölçüsünde gereken cezayı vereceğiz. Bizim buradaki amacımız, çocuklarımızın okullarına düzenli giderek gerekli olan eğitimlerini alıp vatana ve millete hayırlı birer evlat olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ayrıca çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmeleri için güvenlik ekiplerimiz gerekli tüm önlemleri alacak. Uyuşturucu, sigara ve madde bağımlılığı ile ilgili ise gereken önlemler alınacak. Eğitim konusunda ne tür eksiklikler varsa bunları tespit edip gidermeye çalışacağız' dedi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, 'Okulların açılmasıyla birlikte belediye olarak çocuklarımızın okullarına daha rahat ve güvenli bir şekilde gidebilmeleri için ilçe merkezinde yaşanan trafik sorununu ve kaldırım işgalini çözeceğiz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Vatandaşlarımız kaldırımlarda oturarak kaldırım işgali yapmazlarsa çocuklarımız kaldırımlardan daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelebilecekler. Trafik sorununun çözümü konusunda ise trafik ekiplerimiz ile birlikte işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.
Toplantı, muhtarlar ve okula aile birliği başkanlarının yaşanan sorunların giderilmesine yönelik görüşlerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Adilcevaz’da okul güvenliği toplantısı