Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'da dönemin anısını yaşatmak için Atatürk Anıtı çevresine yapılan Atatürk ve silah arkadaşlarının bronzdan rölyefleri ikinci kez hırsızların hedefi olmuştu.

2010 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi dokusuna anlam kazandırmak için İzmirli heykeltıraş Ahmet Uzun'a yaptırılan ve 5 senedir Atatürk Anıtı'nın çevresinde bulunan rölyeflerden Kurmay Albay Kazım Dirik'e ait olan rölyef, geçen günlerde hırsızlar tarafından çalınmıştı.

Rölyef hırsızları, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin çalışması sonucunda yakalanarak çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Çalınan rölyefin belirlenmesinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Daire Başkanlığı Döküm Atölyesi ekipleri, çalınan Kurmay Albay Kazım Dirik'in yeni yapılan rölyefini sabah saatlerinde yerine astı. D

iğer rölyefleri de kontrol eden ekipler, rölyeflerin ve duvarların kenarındaki zorlamalardan bazı rölyeflerin de çalınmaya çalışıldığını tespit etti.