Senaryo gereği saat 09.02'de merkez üssü Sincik olan 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden Adıyaman ve çevresi de etkilendi. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de dahil olmak üzere birçok evde, yollarda ve Adıyaman-Gölbaşı-Kahta otoyolunda kısmi göçük ve çatlaklar oluştu. Senaryo gereği yaşanan bu olaylar karşısında Hastane Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Fatih Doğan tarafından Hastane Afet Acil Eylem Planı çerçevesinde, görevli personel mobil telefon ve telsiz kullanılarak Hastane Afet Yönetim Merkezine çağırıldı.
Afet Yönetim Merkezinde oluşturulan kurumlar arası koordinasyon yetkilisi, sivil savunma uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, iş güvenliği yetkilisi, tıbbi/teknik danışma kurul yetkilisi, operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yapılarak, hastane içinde gerekli önlemlerin ve hazırlıkların ivedilikle yapılması için talimat verildi.
Tatbikat sonrası konuşan Hastane Yöneticisi Yrd.Doç. Dr. Fatih Doğan, 'Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin olabilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olması büyük önem taşımaktadır. Adıyaman'ın merkez ilçesi merkez bucağı ikinci derece deprem kuşağında yer almakta ve ilimiz de bu açıdan riskli olduğundan, afet ve acil durumlara her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık yaratan bu uygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak geliştirmek istiyoruz' dedi.

Hastanede masa başı deprem tatbikatı yapıldı