CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve Yönetim Kurulu üyeleri Alican Akdağ, Taner Padar, Mustafa Güngör, Hatice Özer, Filiz Öztopal ve Nalan Çilingir ile birlikte, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı ( EMŞAV) Samsun Şubesi'ni ziyaret etti.

ŞEHİT İFADESİNİ KALDIRDILAR
Yürürlükteki mevzuata göre kimlerin şehit sayılacağı, kimlerin sayılmayacağını kurala bağlayan bir hüküm bulunmadığını, sadece ''vazife malullüğü', 'harp malullüğü' gibi tanımlamaların mevcut bulunduğunu belirten Akcagöz, "Şehitlik, şüphesiz vatan uğruna canını feda edenlere özgü, yüksek bir mertebedir. Dini ve manevi bakımdan da önemi çok büyüktür. Bu nedenle, kimlerin şehit sayılacağı kimlerin şehit sayılmayacağını kurala bağlayan bir hükmün bulunmaması, akıl almaz bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda şehit ifadesi yer almamaktadır. Kamuoyunda hakkında vazife malullüğü aylığı bağlananlar şehit kabul edilmekte, diğerleri ise şehit kabul edilmemektedir" diye konuştu.

KENDİ ÇOCUKLARI ASKERLİK YAPMIYOR
'Şehit' tabirinin kanunun tatbikatında kullanma yeri kalmadığını ve bunun da AK Parti Hükümeti'nin marifeti olduğunu savunan Akcagöz, "Şehide saygıları olsa, ona 'kelle' diye hitap etmezler. Şehidine saygısı olanın, Oslo görüşmelerinde işi ne? Kendi çocukları bedelli askerlik yapıyor ya da çürük raporu alıyor. Onlar, fakir Anadolu çocukları üzerinden kahramanlık yapıyorlar" ifadelerini kullandı.