Fındık toplama işinin yüksek kesimlerde devam ettiğini ve patoza çekilen fındık kavşaklarının bilinçsiz vatandaşlar tarafından yola atıldığını söyleyen Naci Kızılkaya, 'Tüm muhtarlarımızla gerekli toplantıları yaparak en çok şikâyet aldığımız fındık kavşağı konusunda vatandaşlarımızı uyarmalarını istedik. Mahallerde yol kenarlarına atılan fındık kavşakları kötü görüntüler ortaya çıkartıyor. Ayrıca yer sahipleri bahçelerinde bulunan ağaçların sarkıtları da kötü görüntüler oluşturuyor. Biran önce bu konuyla ilgilide gerekli temizlikleri yapmalarını istiyoruz. Her mahallemizin güzel görünümüne kavuşması için muhtar arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlar verilen talimatlara uymadığı takdirde Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gerekli yasal işlemleri yapacak' diye konuştu.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise fındık hasadı sonrası kurutulan yeşil fındıkların kabuğundan ayrılması için patozdan geçirilmesi işlemini çevre ve gürültü kirliliği oluşturması nedeniyle şehir içindeki cadde ve sokaklarda yasakladıklarını söyledi.
Kurutulmuş yeşil fındık kabuğunun hem çevre kirliliğine neden olduğunu hem de asfalt yüzeyini bozduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 'Yasağa uymayan kişilere cezai işlem uygulanacak. Halkımızın bu yasağı anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Her şeyi vatandaşlarımızın sağlığı ve temiz bir çevrede yaşamlarına devam etmesi için yapıyoruz. Bizim için sağlık her şeyin başında geliyor. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumu belediyemize bildirebilir' dedi.

Vatandaşlara ’fındık kavşağı’ uyarısı