Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, Aralık 2016 tarihinde kurulan Hatay Devlet Hastanesinin günde ortalama 12 bin hastaya baktığını söyledi.

Günlük 160'a yakın ameliyat yapılıyor
Dr. Sebahattin Yılmaz, geçen yıl aralık ayında faaliyete başlayan ve 2017 yılı Şubat ayında da bütün kliniklerin taşınmasıyla tam faaliyete geçen Hatay Devlet Hastanesinin, 1050 yatak kapasitesi ve 93 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu belirterek sevkli hastaların sayısında büyük azalma görüldüğünü kaydetti.
Yılmaz, Hatay Devlet Hastanesinde günde 160'a yakın ameliyat gerçekleştiğini söyleyerek, 'Hatay Devlet Hastanesi ek hizmet binasıyla beraber bin 50 yataklı bir hastane. 93 bin metrekare kapalı alanı var. Hastanemiz 20 Aralık 2016 tarihinde belirli kliniklerin taşınmasıyla hizmete başlamasıyla beraber Şubat 2017'den itibaren tamamına yakın klinikler hizmete başladı. Bulunduğumuz dönem itibariyle günlük ortalama 11-12 bin acille beraber hasta bakılıyor. Hastanemizde günlük 160'a yakın ameliyat yapıyoruz. Daha önceki dönemle kıyasladığımız zaman özellikle yoğun bakım kapasitelerinde, üçüncü seviye yoğun bakım seviyelerinde 4 kat artış oldu. Diğer yoğun bakımlarla beraber yeni doğan yoğun bakımı ve yetişkin yoğun bakım kapasitemiz yüzde 2 yüz 50'ye yakın kapasiteye ulaşmış durumda ve seviye olarak da yüksek duruma geldi. Bununla beraber Sağlık Bakanlığımızın hastanemize yönelik planlamaları ve destekleriyle daha önce il dışına yapılan sevklerimizde azalmalar görüyoruz. Azalma devam ediyor çünkü, halen önümüzdeki hastanemizin kapasitesinin arttırımına yönelik çalışmalarlarımızda klinik planlamalarımız var' dedi.

Müstakil onkoloji servisi geliyor
Yılmaz, yakın zamanda faaliyete geçirecekleri Müstakil Onkoloji Servisinin bütüncül olarak bütün kanser hastalarının baştan sona tedavi süreçlerini takip edebileceği bir merkez olacağını müjdeledi.
Yılmaz, Hatay Devlet Hastanesinde kısa süre içinde anjiyo hizmetine başlanacağını, kalp cerrahisi ve müstakil onkoloji servisinin de açılacağı kaydederek, 'Çok yakında anjiyo hizmetine başlıyoruz. Kalp cerrahi hizmetine başlıyoruz. Onkoloji kliniği açıyoruz. Müstakil bir onkoloji servisi kuruyoruz, bütüncül olarak bütün kanser hastalarının baştan sona kadar tedavi süreçlerini takip edebileceği bir merkez. Halen fiili olarak onkoloji hizmeti veriyoruz ama onu tek merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Yine pediatri alanında yeni doğan yoğun bakım kapasitesi ve pediatrik yoğun bakım hizmeti başlandı. Yeni doğan bakım hizmeti zaten vardı ancak mevcutta onlarında kapasitesi yükselmiş oldu. Yan dal branşları var, hastalarımız zaman zaman il dışına sevkli gitmek zorunda kalıyordu, pediatrik noroloji ve pediatrik gastroentroloji uzmanlarımız göreve başladılar. Enfeksiyon ve kardiyoloji alanında uzmanlarımızda yakında hizmete başlayacak inşallah ilimize atandı. Diğer kliniklerle ilgili sürekli her geçen gün hastaneler dinamik bir süreç. Vatandaşlarımızın talepleri, Sağlık Bakanlığımızın nitelikli, kaliteli, verimli, vatandaşların ve çalışanların memnuniyetini en üst düzeyde hedeflenen yaklaşımıyla süreğen ve dinamik bir süreç hastane yönetimi. Bugün ifade ettiğim yapmaya planladığımız işler yapılsa da o gün itibariyle bile halen geleceğe yönelik çalışmalarımız devam edecek' ifadelerine yer verdi.
Yılmaz, Hatay Devlet Hastanesinin yapım süreci sonrasında genel anlamda hastaların mutlu olduğunu vurgulayarak destek veren tüm hastane ekibine teşekkür etti.
Vatandaşların göstermiş olduğu anlayışa ve desteğe ayrıca teşekkür eden Yılmaz, 'Hastalarımızın genel anlamda fiziki anlamda çok mutlu olduklarını görüyoruz ama bir takım aksamalar muhakkak oluyor. Biz elimizden geldiği kadar bütün ekiple hastanedeki tüm çalışanları sürece destek veriyor. Bir emek sarf edildi hastanenin yapım sürecinde, hizmete sunum sürecinde. O yüzden ayrıca tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın da bizlere göstermiş olduğu anlayışa, desteğe ayrıca teşekkür ederiz' dedi.

Hatay Devlet Hastanesi bölgenin gözdesi oldu