Yapılan bir basın toplantısı ile Kunduz Dağı'ndaki güreşlerin yapıldığı alandan yapılan bilgilendirme ve açıklama toplantısına İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Güreş Ağası Bilal Acar, belediye meclis üyeleri katıldı. Güreş Ağası Bilal Acar tarafından verilen yemekten sonra festivalde ve yağlı güreşlerdeki organizasyonda görülen eksiklikler dile getirildi. 2 bin 18 etkinliklerinin daha kapsamlı daha etkin ve daha güzel olması için tespit edilen eksikliklerin giderileceği, güreş alanındaki zeminin çimlendirileceği, duş kabini, tuvalet ve otopark, su sorunlarının yapılan çalışmalarla çözüleceği belirtildi.

Birinci sınıf organizasyon için birlik beraberlik önemli

4 kez üst üste ağalığı kimseye kaptırmayan Bilal Acar görülen eksikliklerin tamamlanacağını belirterek Kunduz Yağlı Güreşleri'nin en çok seyirci katılımlı güreş organizasyonu olduğunu söyledi. 55 başpehlivan olmak üzere en az bin pehlivanın katılmasının hedeflendiğini ifade eden Acar pehlivanlarla 6 ay öncesinden sözleşme yapıldığını, 14. Kunduz Yağlı Güreşleri'ne 70 bin kişinin katılacağının tahmin edildiğini söyledi. Organizasyonda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Bilal Acar, Türkiye'de ses getirecek birinci sınıf organizasyon yapacaklarını iddia etti. Acar, "Her güreşsever Vezirköprü'de güreşe doyacak. Ata sporumuz şahlanacak. Seyir zevki yüksek güreşler seyredeceğin. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağız" dedi.

Her yıl üzerine koyan bir festival yapıldığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, eksikliklerin tamamlanmasıyla daha güzel bir festival olacağını söyledi. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Kunduz Festivali hazırlıkları konusunda bilgi vererek 3 gün olarak düzenlenecek olan festivalin 2018 yılı 23, 24, 25 Ağustosta yapılacağının söyledi. Edis, eksiklikler giderilerek daha güzel ve kapsamlı bir festival hedeflediklerini yöresel kavun- karpuz yarışmasının da festival kapsamında yapılacağını belirtti.

İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise her geçen yıl daha güzel bir festival olduğunu belirterek her konuda festivale katkı sağlayacaklarını, bu tür etkinliklere herkesin katkısının olması gerektiğine dikkat çekti. İnsanların her zaman hizmetlerin en güzeline layık olduğunu belirten Altıner, "En güzel hizmeti sunmak hepimizin görevidir" diye konuştu.