Bahçeşehir Okulları, Samsun'a yapacağı Fen ve Anadolu Liseleri'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel Enver Yücel, "Fen ve Anadolu Liselerimizde fabrikasyon değil, kişiye özel eğitim yapacağız" dedi.

Bahçeşehir Okulları'nın Samsun'a yapacağı Fen ve Anadolu Liseleri'nin tanıtımı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bahçeşehir Eğitim Kurumları, burada yetişen öğrencilerin dünya vatandaşı olmalarını sağlamaya çalışıyor. Bahçeşehir Okulları'nın çok daha başarılı yerlere geleceğine inanıyorum. Eğitime katkı sağlayanlara mutlak olarak her zaman destek olacağız" dedi.

ÇOK FARKLI OLACAK

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ise, "Samsu'da, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Fen ve Anadolu Liselerimiz eğitim hayatına başlayacak. Her zaman eğitimi destekleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin'e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Fen ve Anadolu Liseleri Türkiye'de çok açıldı. Açılmaya da devem ediyor. Biz farklı bir vizyon ile hareket etmek istiyoruz. Samsun'da, Karadeniz Bölgesi'nde, alanındaki farklı Fen Lisesi olacak. Bu lisemiz, Fen ve Teknoloji Lisesi olacak. Sistematik eğitim ve öğretim metodu olacak. Bu özellikle Amerika'da uygulanmaktadır. Türkiye'nin milli geliri 10 bin dolardır. 30 bin dolarlara çıkabilmesi için ana okulundan itibaren eğitim anlaşıyı ile sistemin değiştirilmesi gerekiyor. Ülkemizin zengin olması, öğrencilerin iyi bir eğitim almasından geçiyor. Yaptığımız müfredat öğrenciye uygun olacak. Fen lisemizde OMÜ'deki Mühendislik Fakültesi'ndeki labaratuvardan daha fazla labaratuvar olacak. Öğrencileri sadece üniversite giriş sınavlarına hazırlayan eğitim öğretim yapmayacağız. Dünyada sınava hazırlama konusunda en güçlü kurum biziz. Biz dünyanın iyi üniversitelerine hazırlayan kurum olacağız. Fabrikasyon eğitim değil, kişiye özgü öğretimi yapmaya çalışıyoruz. Bugünün dünyası neyi gerektiyorsa onu yapacağız" dedi.

64 KAMPÜS, 171 OKUL

Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Direktörü Savaş Boyar da, "'Kesintisiz eğitim veriyoruz' diye söylem kullanıyorduk. Samsun'da 5 yıldır lisemiz yoktu. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Fen ve Anadolu Liselerimiz hayata geçecek. 64 kampüs, 171 okulu ile kaliteli eğitimi Türkiye'nin her noktasına ulaştıran, yeni nesil eğitime öncülük eden ve ulusal sınavlarda Türkiye'nin zirvesinde yer alan Bahçeşehir Okulları, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Samsun'da Fen ve Anadolu Liselerini açacağız" diye konuştu.

Bahçeşehir Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Tanıtım Toplantısı'na, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ercan Yaşin, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer, Bahçeşehir Okulları CEO'su Devrim Karaaslanlı, Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcıları Özlem Dağ ve Ali Rıza Lüle, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Bayram OK, Zerrin SOMUNCU