Yazıma öncelikle 30 yıl önce Malatya deplasmanına giderken Havza çıkışında yaşanan elim kazada hayatını kaybeden Samsunspor ailesi fertlerine Allah'tan rahmet dileyerek başlıyorum.
Bu kazanın 30. Yılına denk elen günde Samsunspor sezonun ikinci yarısının ilk karşılaşmasını Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif Faaliyetler ile oynadı.
Mevsim itibarı ile kış olsa da hava şartları oldukça iyiydi. Güneşli bir Diyarbakır gününde ismini şehrinden alan stadyumun zemini de futbol oynamaya son derece müsaitti. Samsunspor taraftarı için deplasman yasağının uygulandığı karşılaşmayı yaklaşık 5-6 bin Amed taraftarı izledi.
Samsunspor'un yeni transferlerinde Aytaç Sulu, Yılmaz Özeren ve Abdulkadir Özgen ilk 11'de maça başladı.
Kırmızı beyazlı ekibimiz maça çok kötü başladı. Gözlerimiz sezonun ilk yarısındaki oynayan kadroyu aradı.
Amed Sportif Faaliyetler 1-0 öne geçti. Devre biterken kendi kalelerine attıkları golle Samsunspor umutlansa da ilk devrede son düdük çalmadan yeniden üstünlüğü ele geçirerek soyunma odasına 2-1 önde gittiler.
İkinci yarıya Taner hocanın değişiklik yaparak başlayacağını bekledik ama Samsunspor aynı kadro ile başladı.
Skora dengeyi ve hatta kazanma planları yapan Samsunspor tartışmalı bir penaltı ile 2 farklı yenik duruma düştü. İlerleyen dakikalarda Abdulkadir ile farkı 1'e indirse de 80.dakikada 10 kişi kalmış rakibi karşısında sahadan yenik ayrıldı ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.
Tecrübeli ve yetenekli genç oyunculardan oluşan Samsunspor takımında ilk 11'de daha çok tecrübeli oyuncular yer aldı. Buda Samsunspor açısından dezavantaj oldu. Amed takımı çok koşarak, iyi mücadele ederek 3 puanı hanelerine yazdırdılar. Tabiki önde oldukları zamanlarda bu ligin klasiği sakatlık numarası ile yerde yatmayı ve oyunu soğutmayı da ihmal etmediler.
Sezon başında bu ligin gerçeklerine uygun kadro oluşturmaktan bahseden Taner hoca maalesef isimlere takılı kalarak iyi mücadele etmeyen kadro ile maça başladı. Daha birkaç gün önce yaptığı açıklama ile tüm istediğim oyuncular alındı diye konuşan Teknik Direktör Taner Taşkın yine Samsunspor camiası tarafından ciddi olarak eleştirilen kişi oldu. Yönetim ne diyor bilinmez ama camia bu hoca ile şampiyonluğun geleceğini inanmıyor. Bekleyip göreceğiz.
Kalın sağlıcakla.